Όταν ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κάνει τον «γλυκούλη»!

Όταν ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κάνει τον «γλυκούλη»!

Επιστράτευσαν κάθε παράλογο για να δικαιολογήσουν την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων υπέρ της ολιγαρχίας, από τον Μπακούνιν ως το κέρδος στις… μετακινήσεις για τους εργαζόμενους!

Η υπερασπιστική τους γραμμή υποχώρησε αφού εννοείται πως και οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ξέρουν πως με το νέο νόμο για την εργασία πλήττουν καίρια τους εργαζόμενους, τον συνδικαλισμό, το εισόδημά τους, τα δικαιώματά τους. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος!

Η αλαζονεία ωστόσο της εξουσίας φαίνεται και από την ίδια τη γλώσσα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που συνεχίζει τις γκάφες του αφού βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, δεν έχει εργαστεί ποτέ και τα απάτητα παπούτσια του δεν μπορούν να μιλήσουν για εργατικά δικαιώματα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί απαξιωτική γλώσσα για τους εργαζόμενους για τα delivery και courier ενώ δείχνει πως αγνοεί και το εργασιακό καθεστώς τους:

Γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Προβλέπεται φροντίδα για εργαζόμενους σε υπηρεσίες που παρέχονται από ψηφιακές πλατφόρμες. Στο εξής, τα αυτοαπασχολούμενα παιδιά των delivery και courier θα έχουν προστατευτικά κράνη και οχήματα μετακίνησης από τις εταιρίες τους, ασφάλιση και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. #Βουλή»

Κύριε Μητσοτάκη,

Πρώτον δεν είναι «αυτοαπασχολούμενοι» αλλά εργαζόμενοι σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις με δικαιώματα, υποχρεώσεις και μεγάλο κίνδυνο.

Δεύτερον, δεν είναι «παιδιά». Το να τους αποκαλείτε «παιδιά» δεν είναι «γλυκούλικο» ούτε δείχνει «προστασία». Δείχνει υποβάθμιση.

Η παιδική εργασία έχει καταργηθεί στην Ελλάδα, και ευχόμαστε να παραμείνει έτσι, γιατί κανείς δεν ξέρει με σας.

Πρόκειται για εργαζόμενους όλων των ηλικιών, από νέους έως ώριμους και ακόμα μεγαλύτερους που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους, να πληρώσουν το νοίκι, να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Η κρίση, μνημονιακή (δική σας είναι και αυτή) και η πανδημία (συμβάλατε στην ισοπέδωση επίσης με την αλαλούμ και ταξική πολιτική σας) οδήγησε πολλούς στο να κάνουν αυτή τη δουλειά, να διακινδυνεύουν καθημερινά. Είτε ως βασική εργασία, είτε ως «τσόντα» σε ένα εισόδημα που εσείς ορίσατε και κρατήσατε τόσο χαμηλά που κανείς δεν μπορεί να ζήσει με αυτό.

Ούτε πρόκειται να σας ζητήσουμε, την άλλη φορά να προσέχετε όταν μιλάτε.

Θα κάνετε τα ίδια λάθη γιατί κινείστε στο χώρο της αλαζονείας, της ταξικής πολιτικής, της υποβάθμισης των εργαζομένων…

Εξάλλου δεν είναι και της τάξης σας να ασχολείστε με αυτούς….

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter