Όταν ο Μητσοτάκης χλεύαζε και απαξίωνε την πρόταση Τσίπρα για την άρση της πατέντας για τα εμβόλια (Video)

Όταν ο Μητσοτάκης χλεύαζε και απαξίωνε την πρόταση Τσίπρα για την άρση της πατέντας για τα εμβόλια (Video)

Με ειρωνικό ύφος και χαρακτηρίζοντας τότε, τον Ιανουάριο του 2021 την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την άρση της πατέντας στα εμβόλια ως «αστεία επιχειρήματα» και «αστεία πυροτεχνήματα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε φροντίσει να απαξιώσει πλήρως ένα ζήτημα στο οποίο αναφέρεται σχεδόν 3,5 μήνες μετά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζητώντας το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν από τους πρώτους που τον περασμένο Ιανουάριο ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να ζητήσει από την ΕΕ να εξασφαλίσει τις πατέντες από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

 

Ωστόσο, στην πρόταση αυτή όχι μόνο βρήκε τοίχος από την κυβέρνηση αλλά εισέπραξε και τον χλευασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ειρωνευόμενος τον κ. Τσίπρα έλεγε κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας πως κάποιοι «φαίνεται ότι ανακάλυψαν τα εμβολιόδεντρα» κατηγορώντας τον για άγνοια.

«Δεν μπορώ, πάντως, να μη σχολιάσω κι ένα έκτο αίολο επιχείρημα το οποίο ακούστηκε από τα χείλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: “Γιατί δεν παίρνετε”, λέει, «τις πατέντες των εμβολίων ώστε να παράγονται εδώ από ελληνικές εταιρείες»; Πάλι καλά που δε μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και με ένα άρθρο. Αυτά είναι αστεία, είναι αστεία επιχειρήματα, είναι αστεία πυροτεχνήματα. Η ανεδαφικότητά τους καταδείχθηκε αμέσως από τις ίδιες τις φαρμακοβιομηχανίες. Είτε δηλώνουν σοβαρή άγνοια για τα ισχύοντα στο διεθνές ερευνητικό και επιχειρηματικό περιβάλλον είτε κάτι άλλο, μία ανεξήγητη αφέλεια, μία διάθεση παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. Όμως είναι επιβεβλημένο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο πολίτης πάνω από όλα να έχει υπεύθυνη ενημέρωση. Να μην την έχει μόνο από την κυβέρνηση. Να την έχει και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διότι φαίνεται ότι κάποιοι, μετά τα λεφτόδεντρα, ανακάλυψαν και τα εμβολιόδεντρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

 

Άραγε την ίδια άποψη έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τον Αμερικανό πρόεδρο που ζητά την άρση της πατέντας; 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter