Όταν ο Μιωνής ζητούσε από τον Παππά να τον κάνει πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ

Όταν ο Μιωνής ζητούσε από τον Παππά να τον κάνει πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ

«Κάνε τους κανένα τέτοιο ρε συ… Κάνε τους καμια κίνηση ματ. Κάνε με πρόξενο στο Ισραήλ», ήταν το ανεκπλήρωτο αίτημα του Σάμπυ Μιωνή στον Νίκο Παππά.

Μεγάλο θόρυβο προκάλεσε η δημοσίευση της παρανόμως καταγεγραμμένης συνομιλίας μεταξύ του ελληνοισραηλινού επιχειρηματία και του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Παρόλο που μιλούσε με τα καλύτερα λόγια εντός και εκτός Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά, ο Σάμπυ Μιωνής επέλεξε να διαρρεύσει την ιδιωτική συνομιλία που είχαν οι δυο τους στην Κύπρο, το 2016, την οποία και ηχογραφούσε εν αγνοία του τότε υπουργού.

Διαβάστε σχετικά: Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για ανακοίνωση Μιωνή: Επιστρατεύουν και το παρακράτος για τους φθηνούς αντιπερισπασμούς τους 

Στις δηλώσεις που παραχώρησε από το περιστύλιο της Βουλής, ο Ν. Παππάς δεν απέφυγε να μιλήσει για την ουσία του θέματος, ενώ προκάλεσε ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή για όλους και για όλα.

Διαβάστε εδώΠαππάς για Σαμαρά: Προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας – Να πει πού πήγαν τα 2,6 εκατ. ευρώ

Αυτό, όμως, που πέρασε στα ψιλά ήταν η χάρη που ζήτησε ο επιχειρηματίας από τον τότε υπουργό για λόγους αυτοπροστασίας. Ειδικότερα, ζήτησε από τον Ν. Παππά να τον κάνει πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ, με τον τότε υπουργό να απορρίπτει χωρίς δεύτερη κουβέντα το παράλογο αίτημα.

Ακολουθεί η στιχομυθία σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση του Σ. Μιωνή:

ΜΙΩΝΗΣ: Κάνε τους κανένα τέτοιο ρε συ… Κάνε τους καμια κίνηση ματ. Κάνε με πρόξενο στο Ισραήλ. Κάνε τους κανένα τέτοιο τρελό. Να τα χάσουν. Honorary. Στην πρεσβεία, ναι, honorary consul. Κάνε τους κανένα κουφό τέτοιο.

ΠΑΠΠΑΣ: Ναι…

ΜΙΩΝΗΣ: Ότι λόγω σχέσεων και τα λοιπά. Ζητήθηκε και μπουμ! Τι θα κάνουνε; Θα κυνηγάνε τον πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ;

ΠΑΠΠΑΣ: Δεν υπάρχει περίπτωση.

Η ιστορία απέδειξε ότι ο Σ. Μιωνής δεν έγινε ποτέ πρόξενος, ενώ από την συνομιλία αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που εξ αρχής είχε υποστηρίξει ο Ν. Παππάς. Ότι, δηλαδή, είχε προκύψει διπλωματική διάσταση για το εν λόγω ζήτημα, μετά από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης του Ισραήλ, κάτι που επιβεβαίωσε και η πρεσβεία της συγκεκριμένης χώρας στην Ελλάδα.

Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο Σ. Μιωνής προειδοποιούσε τον Ν. Παππά -κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους- ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος θα στρεφόταν εναντίον του. Τελικά, ο ίδιος δημοσίευσε μία ιδιωτική συνομιλία με έναν άνθρωπο που -όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του- «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης. Αντιθέτως, (ο Ν. Παππάς) προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter