Όταν ο Μπακογιάννης ξεπλένει την ακροδεξιά και τον Μάκη Βορίδη (Video)

Όταν ο Μπακογιάννης ξεπλένει την ακροδεξιά και τον Μάκη Βορίδη (Video)

Ο γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη, έδωσε μία συνέντευξη στην ΕΡΤ, η οποία σήμερα μονοπωλεί τα social media. Ωστόσο τα μονοπωλεί για λάθος λόγο…

Κληθείς να σχολιάσει την φράση του τομεάρχη εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναέλθει ποτέ η Αριστερά στην εξουσία, ο κ. Μπακογιάννης, προσπάθησε αρχικά να αποφύγει την ερώτηση και έκανε ένα σαρδάμ με το οποίο μονοπωλεί το ελληνικό ίντερνετ από το πρωί .

Το σαρδάμ ήταν η εξής φράση: «Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη παράταξη, είναι μία παράταξη που ξεκινάει από τις παρυφές της Άκρας Δεξιάς και φτάνει μέχρι τις παρυφές της Άκρας Δεξιάς». 

Το προβληματικό ωστόσο, δεν ήταν το σαρδάμ του κ. Μπακογιάννη, στο οποίο έμειναν όλοι, αλλά τα όσα είπε μετά, ξεπλένοντας την ακροδεξιά και τον Μάκη Βορίδη, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν τον προβληματίζουν: «Ο κ. Βορίδης – και καλά κάνει ο άνθρωπος γιατί το πιστεύει –  αντιλαμβάνεται ότι δίνει μια ιδεολογική μάχη. Δηλαδή γιατί να του αρνηθώ το δικαίωμα να δώσει την ιδεολογική του μάχη;».

Ναι αυτό. Γιατί να αρνηθεί στον Μάκη Βορίδη να δώσει την ιδιεολογική του μάχη. Την ακροδεξιά ιδεολογική του μάχη. Αλλά όπως και να ‘χει, μάχη…

Στη συνέχεια ο κ. Μπακογιάννης, για ακόμα μία φορά στάθηκε στους όρους «Αριστερά» και «Δεξιά» και προσπάθησε να τους αποδομήσει λέγοντας:

«Ξέρετε εμένα ο γιος μου γεννήθηκε πέρσι, το 2018, τι θα τον ενδιαφέρουν αυτά;. Σε λίγο θα ψηφίσουν εκείνοι που γεννήθηκαν το 2000, τι τους νοιάζουν, τι καταλαβαίνουν από αυτές τις έννοιες;».

Καμία λέξη περί δημοκρατικών αρχών και καμία καταδίκη της ακροδεξιάς δεν βγήκε από το στόμα του κ. Μπακογιάννη, όσες «πάσες» κι αν του έκανε ο δημοσιογράφος. Λογικό θα πει κανείς. Δεν θα μπορούσε εύκολα να καταδικάσει την ακροδεξιά στροφή του κόμματος, την ώρα που την σιγοντάρει ο ο θείος του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter