Όταν ο Μπακογιάννης διαβεβαίωνε πως είναι πανέτοιμοι για την κακοκαιρία

Όταν ο Μπακογιάννης διαβεβαίωνε πως είναι πανέτοιμοι για την κακοκαιρία

Για τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος μόλις στις 12 Οκτωβρίου διαβεβαίωνε πως η Αθήνα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί την κακοκαιρία  «Μπάλλος», οι πλημμυρισμένοι και κλειστοί δρόμοι, οι πλημμυρισμένες επιχειρήσεις στο Μοναστηράκι και άλλες τέτοιες εικόνες καταστροφής, αποτελούν προϊόν φαντασίας διότι ο δήμος είχε προνοήσει.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Κώστας Μπακογιάννης ερωτηθείς για το αν είναι προετοιμασμένος ο δήμος για την κακοκαιρία για την οποία είχε προειδοποιήσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την σφοδρότητά της ο ίδιος είχε δηλώσει με βεβαιότητα:  «Στην Αθήνα όλοι είναι ετοιμότητα. Τα φρεάτια είναι καθαρισμένα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ήδη στους δρόμους. Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς», είχε δηλώσει.

 

Όπως αποδείχτηκε όμως οι διαβεβαιώσεις ήταν τελικά μόνο λόγια του αέρα.

Τα στενά στο Μοναστηράκι μετατράπηκαν σε χειμάρρους αφού ο Ηριδανός ποταμός φούσκωσε μετατρέποντας τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια.  Επιχειρήσεις πλημμύρισαν και οι άνθρωποι προσπαθούσαν όπως όπως να σώσουν τις περιουσίες τους.

https://www.youtube.com/watch?v=pvoq3Z1VFuw

Αποκαλυπτικά είναι τα βίντεο και οι φωτογραφίες για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία «Μπάλλος» και στο Κολωνό όπου έχει σχηματιστεί μία… λιμνοθάλασσα μέχρι το πρωί της Παρασκευής ενώ έχουν μπει νερά σε σπίτια και καταστήματα. Μάλιστα μια κάτοικος βγήκε στους δρόμους κάνοντας κανόε καγιάκ. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, αναφέροντας πως ό,τι συμβαίνει στην οδό Αντιγόνης είναι αποτέλεσμα κακοτεχνιών χρόνων, και ζητούν τα τεχνικά προβλήματα να επιδιορθωθούν επιτέλους.

Επιπλέον, για ακόμα μια φορά κεντρικοί δρόμοι όπως η Πειραιώς, η Χαμοστέρνας, η Συγγρού μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να διακοπή η κυκλοφορία και να δημιουργηθεί κομφούζιο στους δρόμους.

Ευτυχώς όμως θα πει κανείς που όλοι στο δήμο Αθηναίων ήταν σε ετοιμότητα…

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter