Όταν ο Ντογιάκος είχε συλλάβει τον Τζίμη Πανούση για «περιύβριση συμβόλου και παράνομη αφισοκόλληση»

Όταν ο Ντογιάκος είχε συλλάβει τον Τζίμη Πανούση για «περιύβριση συμβόλου και παράνομη αφισοκόλληση»

Ανάμεσα στα διάφορα “έργα και ημέρες” του Ισίδωρου Ντογιάκου περίοπτη θέση κατέχει η σύλληψη του Τζίμη Πανούση και η παραπομπή του στον εισαγγελέα τον Οκτώβριο του 2000, επειδή ο αγαπημένος τραγουδοποιός είχε… τολμήσει να χρησιμοποιήσει σφυροδρέπανο αντί σταυρού στην ελληνική σημαία!

Ο Ντογιάκος διέταξε τη σύλληψή του για την επίμαχη αφίσα που διαφήμιζε την νέα του παράσταση, με τίτλο «Της πατρίδας μου η σημαία».

Το θέμα της αφίσας του Τζίμη Πανούση ήταν η ελληνική σημαία, μόνο που στη θέση του σταυρού είχε το… σφυροδρέπανο.

Διαβάστε επίσης – Πολάκης κατά Ντογιάκου για «χουντική στάση έναντι των ΜΜΕ που “δεν κάθονται φρόνιμα”»

Το γεγονός πληροφορήθηκε ο εισαγγελέας κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, που είχε υπηρεσία εκείνη την ημέρα, και ο οποίος και διέταξε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του καλλιτέχνη. Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του τραγουδιστή στην Πολιτεία, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, στη συνέχεια στη Σήμανση και ακολούθως στην Εισαγγελία, όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για περιύβριση συμβόλου. Από τα κρατητήρια της Ασφάλειας ο Τζίμης Πανούσης ειχε κάνει τότε στο «Εθνος» την παρακάτω δήλωση:

«Τώρα κατεβάζουν τις αφίσες των καλλιτεχνικών μας παραστάσεων. Σε λίγο θα μας καίνε ζωντανούς στα τηλεπαιγνίδια των Μικρούτσικων. Αν ο εισαγγελέας απογορεύσει την αφίσα με το τιμημένο σφυροδρέπανο, θα αναγκαστώ να κατασκευάσω καινούρια, μαύρη, με τίτλο «ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, από 25η Οκτωβρίου στο «Γυάλινο». Τζίμης Πανούσης».

Βολές κατά του εισαγγελέα . Ντογιάκου εξαπέλυσε ο συνήγορος του καλλιτέχνη, κ. Τάκης Παππάς, ο οποίος υποστήριξε ότι «πρέπει να ασχοληθεί πειθαρχικά ο Άρειος Πάγος με την περίπτωση Ντογιάκου». Και συμπλήρωσε: «Ο Πανούσης έχει 23 χρόνια αθωωτικές αποφάσεις για το ίδιο αδίκημα. ‘Εχει περάσει ως δημιουργός και συνεπώς μπορεί μα χρησιμοποιεί κάποια πράγματα στις παραστάσεις του.

Αυτό το γνωρίζει ο εισαγγελέας. Και αφού το γνωρίζει και η αφίσα είναι μέρες στους δρόμους, δεν μπορεί ξαφνικά Παρασκευή μεσημέρι να χαρακτηρίζει το αδίκημα διαρκές και να κινεί την αυτόφωρη διαδικασία. Θα μπορούσε να ασκήσει ποινική δίωξη, αν πιστεύει ότι υπάρχει αδίκημα και να διατάξει μια προανάκριση. Οχι τη σύλληψη ενός καλλιτέχνη, που έχει και πρόβλημα υγείας και κινδυνεύει να περάσει το Σαββατοκύριακο στη φυλακή».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter