Όταν ο Ολυμπιακός συνάντησε τη Μίλαν (Photos)

Όταν ο Ολυμπιακός συνάντησε τη Μίλαν (Photos)

Πενηνταεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την παρθενική παρουσία ελληνικής ομάδας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τον πρόγονο του Champions League.

Ο Ολυμπιακός του Μπρούνο Βάλες, στον Α` γύρο της διοργάνωσης, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μίλαν των σπουδαίων Αλταφίνι (Βραζιλία, πρωταθλητής κόσμου το 1958), Λίντχολμ (Σουηδία), Γκρίλο (Αργεντινή) και Σκιαφίνο (Ουρουγουάη, πρωταθλητής κόσμου το 1950) , με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Φάληρο. Η πρώτη σέντρα του αγώνα έγινε στις 16:30 το μεσημέρι, αφού το γήπεδο δεν διέθετε προβολείς, με τον Ολυμπιακό να αποσπά ισοπαλία 2-2 από τους πρωταθλητές Ιταλίας, παρουσία περισσότερων των 20.000 θεατών.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό, όταν μετά το κόρνερ του Υφαντή, ο Παπάζογλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ιταλών. Στο 33`, μετά από ολιγορία στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Αλταφίνι ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί και πάλι στο 45` με σκόρερ τον Υφαντή. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε με κεφαλιά και πάλι ο Αλταφίνι στο 76ο λεπτό.

Σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, τα 20.482 εισιτήρια που «κόπηκαν» στον αγώνα, απέφεραν στον Ολυμπιακό το ποσό-ρεκόρ του 1.2 εκατομμυρίων δραχμών. Από αυτά, η ελληνική ομάδα έβαλε καθαρά στο ταμείο της 640 χιλιάδες δραχμές. Το 1/3 του ποσού αυτού, ο Ολυμπιακός το χρησιμοποίησε για το ταξίδι στην Ιταλία, ενώ περίπου 100.000 χιλιάδες δραχμές απέδωσε ως έξοδα διοργάνωσης.

Οι «μαυραγορίτες» εισιτηρίων, σύμφωνα πάντα με τον Τύπο της εποχής, είχαν φροντίσει να προμηθευτούν πολλά εισιτήρια, τα οποία όμως σε πολλές περιπτώσεις τα πούλησαν ακόμη και κάτω του κόστους, αφού δεν βρήκαν αγοραστές. Κι αυτό γιατί, οι φίλαθλοι που δεν διέθεταν εισιτήριο δεν μπήκαν στη διαδικασία να πάρουν το τρένο έως το Φάληρο, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι αγοραστές να είναι λιγότεροι του αναμενομένου.

Παρά το φαινόμενο των «μαυραγοριτών» οι εποχές ήταν ποδοσφαιρικά… αγνές κι έτσι πριν από τον αγώνα, αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, αποτελούμενη από τους Λινοξυλάκη, Νεμπίδη και Αγγελόπουλο, επισκέφθηκαν τους «ερυθρόλευκους» στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει και τους προσέφεραν ανθοδέσμη για καλή επιτυχία.

Η ταυτότητα του αγώνα

Διαιτητής: Φριτς Σάϊπελ (Χαμπερφέλντερ, Σάϊτεν) Αυστρία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπρούνο Βάλε): Σάββας Θεοδωρίδης, Ηλίας Ρωσσίδης, Θανάσης Κίνλεϊ (Σούλης), Μίμης Στεφανάκος, Κώστας Πολυχρονίου, Μπάμπης Κοτρίδης, Κώστας Παπάζογλου, Γιώργος Σιδέρης, Ηλίας Υφαντής, Θανάσης Μπέμπης, Στέλιος Ψύχος.

ΜΙΛΑΝ (Λουίτζι Μπονιζόνι): Τζιανκάρλο Γκαλέζι, Αλφιο Φοντάνα, Τσέζαρ Μαλντίνι, Φρενσέσκο Ζαγκάτι, Νιλς Λίντχολμ, Βιτσέντσο Οκέτα, Τζιανκάρλο Ντανόβα, Κάρλο Γκάλι, Ζοζέ Αλταφίνι, Ερνέστο Γκρίλο, Γκαστόνε Μπεάν.

Στην Ιταλία, δέκα ημέρες αργότερα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από την Μίλαν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter