Όταν ο Πάσχας έλεγε άλλα αντί άλλων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα bonus της Εθνικής (Video)

Όταν ο Πάσχας έλεγε άλλα αντί άλλων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα bonus της Εθνικής (Video)

«Στάχτη στα μάτια» της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ το 2016 επιχειρούσε να ρίξει ο Γιώργος Πάσχας, δεξί χέρι του Γιάννη Στουρνάρα.

Δείτε επίσης: Κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια στο δεξί χέρι του Στουρνάρα

Όσα είπε το «δεξί χέρι» του Γιάννη Στουρνάρα παρουσιάζουν μεγάλο… ενδιαφέρον μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος από τον εισαγγελέα Διαφθοράς καθώς έλαβε ενδοϋπηρεσιακά (θαλασσο)δάνεια άνω των 800.000 ευρώ, το 2007, από την Εθνική Τράπεζα χωρίς να επιστρέψει ούτε ένα ευρώ.

Δείτε επίσης: Παραίτηση Στουρνάρα ζητά ο Πολάκης μετά τις αποκαλύψεις για δίωξη στο «δεξί χέρι» του (Video)

Επιστρέφουμε στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στις 29.09.16. Κατά τη διάρκεια της οποίας, ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα πέταξε ουκ ολίγα «μαργαριτάρια», ενώ μεταξύ άλλων συνελήφθη ψευδόμενος. Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Δείτε επίσης: Λάβρος Πολάκης για Πάσχα, Στουρνάρα και τα… κανίς της διαπλοκής ΣΚΑΪ και Πρώτο Θέμα

Σε ερώτηση του βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου, για τα bonus που έπαιρναν τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας του επιπέδου του, απαντά πως… νομίζει ότι για δύο χρονιές αυτά άγγιξαν τα 100.000 ευρώ. «Τα bonus που έπαιρνε ο καθένας δεν τα ξέρω αλλά είναι δημοσιευμένα. Δεν έχω πάρει 500.000. Δύο χρονιές το μπόνους είχε φτάσει να είναι στις 100.000 ευρώ», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πάσχας στο 1:10- 2:06 του βίντεο που ακολουθεί.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ο ίδιος πήρε stock options, είδος bonus και μάλιστα αφορολόγητο, με δανεισμό που δεν έχει επιστρέψει, ύψους πλέον των 400.000 ευρώ. Συνεπώς, γίνεται εύκολα κατανοητό πως ο Γιώργος Πάσχας δε δίστασε να αποκρύψει την αλήθεια στη Βουλή.

Μομφή κατά του κοινού νομίσματος

Ακόμα ο κ. Πάσχας, ευρισκόμενος στη Βουλή για να καταθέσει ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών Τράπεζας της Ελλάδος, δεν παρέλειψε να αφήσει υπονοούμενα για το κοινό νόμισμα, ασκώντας έμμεση κριτική στο ευρώ. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, στο 8:48-9:01 ο κ. Πάσχας αναφέρει πως η Αμερική έκοψε χρήμα για να σώσει τις τράπεζες ενώ εμείς δεν μπορούσαμε. «Ανάλογη κρίση αντιμετώπισε και η Αμερική. Το κράτος είχε τη δυνατότητα να κόψει χρήμα και να σώσει τις τράπεζες. Εμείς δεν το έχουμε», ανέφερε με χαμόγελο που έφτασε έως… τα αυτιά.

«Όταν ο εισαγγελέας απαγγέλλει κατηγορίες έχει διακρίνει δόλο»

Όμως, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση του κ. Πάσχα όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Νικολόπουλο εάν κατηγορούνται κακώς «όσοι παραβίασαν τις πράξεις του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας και άλλες κανονιστικές αποφάσεις». Τι απάντησε ο κ. Πάσχας; «Εδώ υπάρχει παράβαση. Υπάρχει και ενέργεια με δόλο», λέει με στόμφο και συνεχίζει υπογραμμίζοντας: «Όταν ο εισαγγελέας απαγγέλλει κατηγορίες, πλέον έχει διακρίνει ότι υπάρχουν στοιχεία δόλου» (9:25-9:44). 

Προφανώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του Γιώργου Πάσχα, κάτι ανάλογο διέκριναν οι εισαγγελείς και στη δική του περίπτωση…

https://www.youtube.com/watch?v=XHvi56y-52I

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter