Όταν ο πλανήτης χτυπάει «κόκκινο»

Όταν ο πλανήτης χτυπάει «κόκκινο»
Ένας πιγκουΐνος της Ανταρκτικής αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη θερμοκρασία για την περιοχή του αφού έφτασε τους 18,3 βαθμούς κελσίου. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Υπάρχουν και οι «αρνητές της κλιματικής αλλαγής» και δεν εννοούμε εκείνους που πιστεύουν στους «κύκλους» της Γης αλλά εκείνους οι οποίοι στο όνομα της «Ανάπτυξης» και της «Οικονομίας» (της δικιάς τους τσέπης) αρνούνται πως η αύξηση του πληθυσμού στον πλανήτη μας, η βιομηχανική επανάσταση και η κακή και άσκοπη χρήση των πρώτων υλών μαζί με τη συνεχή υπερεκμετάλλευση της Γης την οδηγεί  –αργά ή γρήγορα- στην καταστροφή.

Δεν ήταν μόνον ο Τραμπ που στο όνομα του υπερπλουτισμού και των πολυεθνικών αρνήθηκε μια σειρά από μέτρα, αναγκαία για να ανατρέψουμε μια εικόνα που μας οδηγεί στον όλεθρο.

Εξάλλου δεν ήταν ο Τραμπ μόνον αλλά μια σειρά από συμφέροντα που πολλές φορές εκμεταλλεύονται την ευαισθησία για τον πλανήτη, κρύβοντας τα δικά τους συμφέροντα…

Και τα καμπανάκια χτυπάνε συνέχεια.

Το τελευταίο ήταν μόλις… χθες!

Όπως έγινε γνωστό καταρρίφθηκε το ρεκόρ ζέστης στην ήπειρο της Ανταρκτικής και συγκεκριμένα στις 6 Φεβρουαρίου του 2020 με μια θερμοκρασία 18,3 βαθμών Κελσίου.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Το ρεκόρ, που επικυρώθηκε τώρα, καταγράφηκε στον αργεντίνικο επιστημονικό σταθμό Esperanza και υπερβαίνει εκείνο που είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή της ανταρκτικής χερσονήσου στις 24 Μαρτίου του 2015, όταν το θερμόμετρο είχε δείξει 17,5 βαθμούς Κελσίου, διευκρίνισε ο ΠΜΟ.

Η χερσόνησος ανήκει στην ανταρκτική ήπειρο, η οποία περιλαμβάνει επίσης και γύρω νησιά.

Ο ΠΜΟ δεν έχει επιβεβαιώσει μια καταχώριση θερμοκρασίας ακόμη υψηλότερη, που καταγράφηκε στις 9 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους σε ένα αυτόματο βραζιλιάνικο σταθμό, σε κοντινή απόσταση από τη νήσο Σέιμουρ, με 20,75 βαθμούς Κελσίου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ανταρκτικής, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί ήταν εκείνη στη νήσο Σίγκνι, στους 19,8 βαθμούς Κελσίου στις 30 Ιανουαρίου του 1982.

Καμπανάκια συνέχεια από τον ίδιο τον πλανήτη για όσους δεν ενδιαφέρονται και αρνούνται πως γρήγορα η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη!

Γιατί το θέμα δεν είναι αν η Ανταρκτική γίνει Μεσόγειος…

Το θέμα είναι πως δεν θα υπάρχει ούτε η μία, ούτε η άλλη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter