Όταν ο Πλεύρης διαμαρτυρόταν κατά αντιναζιστικού συλλαλητηρίου και έπαιρνε πληρωμένη απάντηση από τον Οικονόμου (Έγγραφο)

Όταν ο Πλεύρης διαμαρτυρόταν κατά αντιναζιστικού συλλαλητηρίου και έπαιρνε πληρωμένη απάντηση από τον Οικονόμου (Έγγραφο)

Το documentonews.gr φέρνει στο «φως» άλλη μία Ερώτηση του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ και νυν υπουργού Υγείας με τη ΝΔ, η οποία αποδεικνύει τον προσχηματικό χαρακτήρα της συγγνώμης που ζήτησε από τον εβραϊκό λαό μετά την ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβουλίου Ελλάδας. Τραγική ειρωνεία αποτελεί η απάντηση που έλαβε ο Θάνος Πλεύρης από τον τότε αλλά και νυν υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος αντέτεινε το σεβασμό των δημοκρατικών κοινωνιών στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Πλέον, ο ένας θα κάθεται δίπλα στον άλλον κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος υπουργός Υγείας ζητούσε την απέλαση «αφρικανών ιερόδουλων με AIDS»

Στις 2 Μαρτίου 2012, ο Θ. Πλεύρης καταθέτει Ερώτηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, με τίτλο: «Προκλητική ¨εκδήλωση¨ ακροαριστερών στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα». Στηλιτεύει την κινητοποίηση «διάφορων ακροαριστερών οργανώσεων», χαρακτηρίζοντας στοχοποίηση των κατοίκων της περιοχής και προβοκάτσια το «αντιναζιστικό συλλαλητήριο» που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου 2012. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι οι διαδικασίες αυτές αποσκοπούν στη γκετοποίηση του Αγίου Παντελεήμονα από «λαθρομενάστες» αλλά και στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας στους Έλληνες πολίτες.

«Υπάρχει η προβλεπόμενη άδεια για την τέλεση συναυλίας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα; Αν ναι, ποιος τη χορήγησε και με ποιο σκεπτικό;», είναι το πρώτο ερώτημα που απευθύνει στον κ. Παπουτσή και συμπληρώνει το εξής: «Τι προτίθεστε να πράξετε για την προστασία των Ελλήνων πολιτών της περιοχής από την πρωτοφανή αυτή προβοκάτσια που επιχειρεί να στήσει η άκρα αριστερά στις 17 Μαρτίου στον Άγιο Παντελεήμονα;».

Η Ερώτηση:

«Οι Δημοκρατίες σέβονται το δικαίωμα της διαμαρτυρίας»

Αναντίρρητο ότι η πολιτική παίζει κατά καιρούς περίεργα παιχνίδια. Ένα από αυτά έχουν ως πρωταγωνιστές τους Θ. Πλεύρη και Λ. Οικονόμου. Στις 29 Μαρτίου, ο τότε αλλά και νυν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, απαντά στον Θ. Πλεύρη, ξεκαθαρίζοντας ότι «τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών είναι απόλυτα σεβαστά από την Πολιτεία, ο δε σεβασμός και η προστασία αυτών αποτελεί για το υπουργείο μας αντικείμενο υψηλής προτεραιότητας και καθημερινή πρακτική».

Ο κ. Οικονόμου σημείωνε πως «στις δημοκρατικές κοινωνίες, το δικαίωμα της διαμαρτυρίας ατόμων ή ομάδων πολιτών είναι σεβαστό και η άσκησή του θεμιτή και ανεκτή», ενώ υπογραμμίζει ότι η Αστυνομία προστατεύει το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Μάλιστα, επισήμαινε ότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε νόμιμα, όπως επίσης και η πορεία που προηγήθηκε και ακολούθησε αυτής.

«Τέλος, επισημαίνεται ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ εγγυώνται την πιστή εφαρμογή των νόμων, των αρχών του δικαίου, καθώς και την προστασία της αξίας του ανθρώπου και των απορρεουσών από αυτή δικαιωμάτων, αξιώνοντας παράλληλα σεβασμό του ισχύοντος πλαισίου από όλους τους διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια» κατέληγε με νόημα ο τότε υφυπουργός.

Η απάντηση:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter