Όταν ο Πολάκης προκαλεί αμηχανία σε «εχθρούς» και φίλους

Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Έγινε κι αυτό, αλλά όχι για τους συνήθεις λόγους! Ο Παύλος Πολάκης μίλησε χθες στη Βουλή και για την περίπου μισή ώρα που διήρκεσε η ομιλία του κατάφερε να προκαλέσει αμηχανία σε φίλους και «εχθρούς».

Ο αψύς, ο τραχύς, ο … (βάλτε ό,τι χαρακτηρισμό έχει καταγραφεί εις βάρος του) χθες στη Βουλή έδειξε ένα άλλο πρόσωπο.

Μίλησε με επιχειρήματα (και αυτό δεν είναι καινούργιο γιατί πάντα το κάνει) αλλά μίλησε και με νηφάλιο λόγο, ύφος και τόνο. Κι αυτό είναι το άλλο του πρόσωπο που δεν είχαμε ως τώρα την ευκαιρία να απολαύσουμε. Η λέξη «απολαύσουμε» δεν είναι ειρωνική. 

Μετά από την ένταση που επικράτησε στην ολομέλεια κατά την πρώτη μέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, που σημειωτέον προκλήθηκε λόγω Πολάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός απηύθυνε μια ομιλία που είχε επίθεση, είχε αιχμές, είχε επιχειρήματα και συναίσθημα αλλά ήταν σε ήρεμους τόνους – και γι’ αυτό πιο ουσιαστική. 

Ομιλία μεστή, χωρίς χαριτωμενιές για like στα social media. 

Ο Πολάκης έδειξε ένα άλλο πρόσωπο κι αυτό προκάλεσε αμηχανία σε όλους όσοι περίμεναν ακόμη μια παθιασμένη με κραυγές, απειλές, και φωνές ομιλία.

Δεν ξέρουμε τι ώθησε τον Αναπληρωτή Υπουργό σε αυτή την αλλαγή. 

Σημασία έχει ότι την έκανε και καταγράφηκε και με διαφορετικό τρόπο από ό,τι τον έχουμε «γνωρίσει» ως τώρα μέσα από τον εκρηκτικό δημόσιο λόγο του.

Προφανώς δεν έπεισε τους αντιπάλους του, και ίσως δεν ευχαρίστησε τους φίλους του. Επίσης,  η ομιλία αυτή δεν σηματοδοτεί ένα «συγχωροχάρτι» για κάποιες προσβολές που έχει εξαπολύσει έως τώρα. 

Σημασία έχει ότι τόλμησε να δείξει ένα άλλο πρόσωπο που είναι απαραίτητο στοιχείο για να λειτουργεί καλύτερα η Βουλή και εν τέλει η Δημοκρατία. Και πρέπει να τού το αναγνωρίσουμε!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.