Όταν ο Σημίτης βγήκε στον ΣΚΑΪ για να «υπερασπιστεί» τον Παπαντωνίου ζητώντας πρόωρες εκλογές

Όταν ο Σημίτης βγήκε στον ΣΚΑΪ για να «υπερασπιστεί» τον Παπαντωνίου ζητώντας πρόωρες εκλογές

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ισχυρός υπουργός του Κώστα Σημίτη πήρε το δρόμο προς τον Κορυδαλλό με μια δικογραφία 800 σελίδων που αφορά μίζες και πορείες μεγάλων χρηματικών ποσών. Είκοσι μήνες πριν όμως ο Κώστας Σημίτης είχε σπάσει την αφωνία του…

Τώρα ο Κώστας Σημίτης σιωπά. Μέχρι στιγμής δεν έχει αρθρώσει λέξη. Δεν έκανε όμως το ίδιο ένα χρόνο πριν όταν έσφιγγε ο κλοιός γύρω από τον πρώην υπουργό του. Τότε που ξεκίνησε η διαδικασία δίωξης του Γιάννου Παπαντωνίου.

Μετά από 13 χρόνια αφωνίας είχε επιλέξει να βγει στην τηλεόραση(29 Μαρτίου 2017), συγκεκριμένα στον ΣΚΑΙ και στον Παύλο Τσίμα και τη Σία Κοσιώνη, για να παρέμβει υπέρ των πρόωρων εκλογών, γραμμή που υιοθέτησε ξαφνικά και η Φώφη Γεννηματά πέραν του ίδιου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και δεν ήταν μόνον αυτό…

Τι λέει ο Σημίτης; Δεν βλέπει πως υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την εξεταστική!

«Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με εξεταστικές. Δεν γίνεται με εχθρότητα. Γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρότητα παράγει εχθρότητα. Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με καταγγελίες. Δεν γίνεται με μισαλλοδοξία» ( video 05:00)

Και για να προλάβει ο Σημίτης προσθέτει, χωρίς να αναφέρει ονόματα, χωρίς να μπει στην ουσία. Εξάλλου οι δημοσιογράφοι Παύλος Τσίμας και Σία Κοσιώνη δεν κάνουν καμία ερώτηση ουσίας. Η παρουσία τους είναι για να κάνουν «πάσες».

Σημίτης: «Αλλά εκείνο το οποίο δεν είναι χρήσιμο είναι χωρίς να υπάρχουν στοιχεία να εκτοξεύονται καταγγελίες ή να δημιουργούνται διαδικασίες για να δειχθεί η διαφθορά των άλλων χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία».

Και βέβαια οι δημοσιογράφοι –με τη δημοσιογραφία στα χειρότερά της- δεν του κάνουν καμία ερώτηση επί της ουσίας και συγκεκριμένη… Η αφωνία τους είναι εκκωφαντική… Νοιώθουν φοβισμένοι και κάθονται απέναντί του με δέος έχοντας ξεχάσει το ρόλο της δημοσιογραφίας…

Ο Κώστας Σημίτης που ήταν υπέρ της πολιτικής σταθερότητας και της ανάγκης να εξαντλούν οι κυβερνήσεις τις τετραετίες, τη στιγμή που «το μαχαίρι πλησιάζει στο κόκκαλο» – για να θυμηθούμε έκφραση που είχε χρησιμοποιήσει και ο ίδιος (για την υπόθεση Σάμινα)- προσπαθεί να ρίξει όλο το «πολιτικό του βάρος» για να αλλάξει η κυβέρνηση μέσω των εκλογών, ενδεχομένως για να «προλάβει το κακό» και να σώσει τον υπουργό του.

«Είναι μία έκτακτη κατάσταση, η οποία χρειάζεται μία λύση με προσφυγή στις εκλογές. Το πιστεύω, διότι οι αντιθέσεις είναι τόσο μεγάλες, το κυβερνητικό κόμμα έχει χάσει τόσο πολύ την αποδοχή του κοινού και υπάρχει μία αδυναμία να γίνει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά», είπε σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών. «Χρειάζεται μία πλειοψηφία στην Βουλή, η οποία έχει τη δύναμη και την ικανότητα να πάρει τις αποφάσεις, σήμερα δεν υπάρχει αυτό. Γιατί έχει μεν την πλειοψηφία, αλλά σκέπτεται τούτο, σκέπτεται το άλλο», ανέφερε ο Σημίτης.

Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το ότι βγήκε ο πρώην πρωθυπουργός μετά από 13 χρόνια στην τηλεόραση για έναν μονόλογο την ώρα που τα μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονταν πάνω από τον υπουργό του;

Δεν ήταν ο πρώτος υπουργός του. Είχαν προηγηθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Τάσος Μαντέλης και ο Θόδωρος Τσουκάτος.

Ο Κώστας Σημίτης είναι γνωστός για την οργάνωσή του και την μεθοδικότητά του. 

Τυχαίο δεν το λες…

Διαβάστε ακόμη: Όταν Βενιζέλος, Λοβέρδος και το ΠΑΣΟΚ έβγαζαν λάδι Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter