Οταν ο Σταϊκούρας αυτοδιορίζεται… Διευθυντής Σύνταξης

Οταν ο Σταϊκούρας αυτοδιορίζεται… Διευθυντής Σύνταξης

Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών σε φιλική στην κυβέρνηση εφημερίδα γιατί δεν του άρεσε η προαναγγελία της εξόδου της χώρας στις αγορές.

Έχουν ξεφύγει εκεί στη Νέα Δημοκρατία βουλευτές και υπουργοί από την ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία τον Ιούλιο του 2019. Συμπεριφέρονται ως αποκλειστικοί ιδιοκτήτες του κράτους σε όλα τα θεσμικά επίπεδα κάνοντας κρίσεις και προσπαθώντας να δώσουν εντολές στους πολίτες βλέποντάς τους ως «ιθαγενείς».

Τελευταία κρούσματα ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος έκρινε ότι για την ανεργία φταίνε οι νέοι που δεν γνωρίζουν πως να συντάξουν ένα καλό βιογραφικό και δεν δεν μπαίνουν στο Διαδίκτυο να ψάξουν για εργασία, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος επειδή πλήρωσε τα ΜΜΕ με 20 εκατ. έχει την εντύπωση ότι μπορεί να επιβάλει και την ειδησεογραφία στα φιλικά προς το κόμμα του Μέσα. 

Με τη λογική αυτή λοιπόν δεν άρεσε καθόλου στον υπουργό Οικονομικών η είδηση που που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Βήματος τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ότι η κυβέρνηση προτίθεται να βγει στις αγορές με 10ετές ομόλογο καθώς υπάρχει ανησυχία για τη μείωση των δημοσίων εσόδων. Και ο υπουργός θεώρησε λογικό και αυτονόητο να πάρει τηλέφωνο τον συντάκτη της είδησης και να διαμαρτυρηθεί υποστηρίζοντας ότι αφού δεν το είχε ανακοινώσει ο ίδιος δεν έπρεπε και να δημοσιευτεί η είδηση.

Ο υπουργός Οικονομικών όπως αναφέρεται σε άρθρο στην έντυπη έκδοση του «Βήματος της Κυριακής»  «συνέχισε περνώντας από το ένα επίπεδο… κρίσης στο άλλο. Επαναλάμβανε συνεχώς ”εγώ γιατί δεν προαναγγέλλω τις εκδόσεις; Ποιος σας το είπε, ποιος σας έβαλε…”, υπονοώντας προφανώς ότι οι μόνες ειδήσεις που πρέπει να γράφονται είναι όσα ανακοινώνει και όσα ο ίδιος διαρρέει!».

Όταν υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μάλιστα εκ των κορυφαίων, έχουν αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε φιλική τους εφημερίδα όπως είναι το «Βήμα της Κυριακής» καταλαβαίνει κανείς πως βλέπουν τον αντιπολιτευόμενο Τύπο και μεταξύ αυτών και το Documento.

Οι «άριστοι» του Κυριάκου οι οποίοι έχουν φτάσει την οικονομία σε πρωτοφανή μεταπολεμικά ύφεση, δεν θέλουν να έχουν καμία αντίδραση από πουθενά. Για τον λόγο αυτό καλοπληρώνουν το σύνολο σχεδόν των ελληνικών ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να κλείσουν όσα έχουν διαφορετική φωνή και αποκαλύπτουν τα σκάνδαλά τους.

Όμως όπως πλέον γίνεται φανερό, ακόμη και τα φιλικά τους ΜΜΕ αντιδρούν σε συμπεριφορές που καμία κυβέρνηση της Δεξιάς τουλάχιστον μεταπολιτευτικά δεν είχε απέναντι στον Τύπο. Το κυριακάτικο «Βήμα» δεν τη χάρισε στον υπουργό και δημοσίευσε την προσπάθεια χαλιναγώγησης του Τύπου αποκαλύπτοντας την παρέμβαση για την οποία δεν θα πρέπει να αισθάνεται ευτυχής.

Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεφωνήματά του σε επιχειρηματίες ζητούσε επιτακτικά να κόψουν τη διαφήμιση στο Documento για να το στραγγαλίσουν οικονομικά. και δεν θα κάνει παρέμβαση ένας υπουργός και μάλιστα σε φιλικό του Μέσον;

Είναι φανερό όμως πλέον ότι πανικός και απόγνωση τους έχει καταβάλει, βλέποντας τη πολιτική τους να οδηγεί μέσα σε λίγους μήνες τη χώρα στην καταστροφή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter