Όταν ο συνταξιούχος των 370 ευρώ Πάγκαλος συκοφαντούσε το Documento στην εκπομπή του Πορτοσάλτε (Audio)

Όταν ο συνταξιούχος των 370 ευρώ Πάγκαλος συκοφαντούσε το Documento στην εκπομπή του Πορτοσάλτε (Audio)

Για το Θεόδωρο Πάγκαλο δεν χρειάζεται και πολλά να πει κανείς. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές το δημόσιο βίο με δημόσιες παρεμβάσεις εγείροντας πολλές φορές σφοδρές αντιδράσεις. 

Πρόσφατα ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε δημόσια ότι ζει με βουλευτική σύνταξη η οποία δεν ξεπερνά τα 370 και ότι ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Σαφώς και με μία σύνταξη των 370 ευρώ κανείς δεν μπορεί να ζει αξιοπρεπώς. Ωστόσο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Πάγκαλο ότι ο ίδιος μαζί με όσους κυβέρνησαν τη χώρα επί δεκαετίες οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009 και εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, αλλά και νέους επιστήμονες να ζουν με παρόμοια εισοδήματα, δίχως παρών, μέλλον και ελπίδα. Ο ίδιος βέβαια ποτέ δεν ζήτησε δημόσια ένα συγγνώμη, αλλά αρκέστηκε να επιρρίψει την ευθύνη για τη χρεοκοπία στους έλληνες πολίτες λέγοντας το αμίμητο «μαζί τα φάγαμε». Κανένας σεβασμός στην φτωχοποίηση που υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια.

Η έλλειψη σεβασμού πάντως είναι κάτι που γενικότερα διέπει τον κ. Πάγκαλο. Το Δεκέμβριο του 2016 το Documento προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψη αναφορικά με τα πολιτικά ονόματα που υπήρχαν στην περιβόητη λίστα Μπόργιανς και ερευνώνταν από τις εισαγγελικές αρχές. Μεταξύ αυτών ήταν και το όνομα «Pagalou» (Πάγκαλου). Το δημοσίευμα του Documento διατύπωνε το ερώτημα κατά πόσο τα ονόματα αυτά ταυτίζονταν αφορούσαν όντως τις πολιτικές αυτές οικογένειες ή πρόκειται για συνωνυμία.

«Βουλώστε το και σκάστε»

Στο πλαίσιο αυτό το Documento επικοινώνησε με τον κ. Πάγκαλο και ζήτησε την άποψή του. Ο ίδιος όμως αντί για απαντήσεις προχώρησε σε ύβρεις προς το δημοσιογράφο που επικοινώνησε μαζί του. Ο διάλογος με τον κ. Πάγκαλο είναι ενδεικτικός για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο ίδιος το ρόλο του δημοσιογράφου. Ένα ρόλο υπηρετικό και εξυπηρετικό και όχι πραγματικού ελέγχου, όπως αρμόζει στο δημοσιογράφο. Ιδού ο διάλογος όπως τον είχε δημοσιοποιήσει το Documento.

Δημοσιογράφος: Κύριε Πάγκαλε, καλησπέρα, λέγομαι Τριάντης και είμαι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Documento.

Πάγκαλος: Τι θέλετε παρακαλώ;

Δημοσιογράφος: Στo πλαίσιo δημοσιογραφικής έρευνας που κάνουμε για την εφημερίδα θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Έχετε μήπως κάποια σχέση με καταθετικό λογαριασμό σε τράπεζα του Λουξεμβούργου και συγκεκριμένα στην ΒCCE;

Πάγκαλος: Ως τι με ρωτάτε τώρα;

Δημοσιογράφος: Σας ρωτάω ως δημοσιογράφος που εργάζεται σε εφημερίδα και…

Πάγκαλος: Ναι, γιατί εμένα και όχι κάποιον που να τον λένε Γιώργο Παπαδόπουλο για παράδειγμα;

Δημοσιογράφος: Επειδή μεταξύ των καταθετών στην τράπεζα του Λουξεμβούργου εμφανίζεται ένα όνομα Πάγκαλος ή Πάγκαλου με την ένδειξη πλατεία Βικτωρίας.

Πάγκαλος: Κοιτάξτε, εγώ νομίζω ότι αναλάβατε τις ευθύνες σας και τους κινδύνους σας και γράψτε ό,τι θέλετε, να ξέρετε ότι…

Δημοσιογράφος: Όχι, δεν γράφουμε ό,τι θέλουμε, πήρα να σας ρωτήσω..

Πάγκαλος: Τώρα τι θες; Σκάσε όταν μιλάω.

Δημοσιογράφος: Κοίτα, τα σκάσε…

Πάγκαλος: Όταν μιλάω να μη με διακόπτεις, ακούς;

Δημοσιογράφος: Ωραία, δεν σας διακόπτω αλλά…

Πάγκαλος: Δεν σε πήρα εγώ τηλέφωνο, κύριε Τριάντη.

Δημοσιογράφος: Ωραία, πήρα και έκανα μία ερώτηση και περιμένω μία απάντηση, κύριε Πάγκαλε. 

Πάγκαλος: Δεν με ακούτε.

Δημοσιογράφος: Σας ακούω. Πάγκαλος: Ακούστε λοιπόν, βουλώστε το. Λοιπόν αναλάβατε τις ευθύνες σας και κάντε ό,τι νομίζετε.

Οι συκοφαντίες στην εκπομπή του Πορτοσάλτε

Ο κ. Πάγκαλος όμως δεν στάθηκε μόνο στις ύβρεις απέναντι στο δημοσιογράφο αλλά λίγο μετά προχώρησε σε συκοφαντίες δημόσια καλεσμένος στη ραδιοφωνική εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ. Εκεί ο κ. Πάγκαλος

«Άρης Πορτοσάλτε: Σε μια εφημερίδα που βγήκε τώρα τελευταία του Βαξεβανη.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Με πήρε ένας συνάδελφός σας για να δείτε που έχετε καταντήσει ως επάγγελμα.

Άρης Πορτοσάλτε: Αφήστε…

Θεόδωρος Πάγκαλος: Και μου λέει να ρθω από εκεί να τα πούμε και του λέω τι να πούμε γνωριζόμαστε.

Έχετε ή δεν έχετε λογαριασμό. Εσύ είσαι δημοσιογράφος κάνε αυτό που θέλεις και να αναλάβεις τους κινδύνους σου. Ένα μόνο θα σου πω γιατί δεν μου αρέσουν τα ρωμέικα κόλπα μη μου πεις ότι άνθρωπος είμαι και έκανα λάθος θα είμαι αμείλικτος.

Άρης Πορτοσάλτε: Με την εφημερίδα θα κάνετε κάτι;

Θεόδωρος Πάγκαλος: Βεβαίως θα κάνω κάτι θα κάνω ότι δυνατότητες μου δίνεις ο νόμος. Ας αποδείξουν ότι εγώ έχω τα λεφτά που θα τους τα συγχωρήσω όλα. Γιατί είμαι σε τέτοια εξαθλίωση οικονομική λόγω της πολιτικής τους. Δεν έχω 400 ευρώ το μήνα αλλά έχω ελάχιστα παραπάνω. Αν έχω λογαριασμό στο Λουξεμβούργο θα τους τα συγχωρήσω όλα και θα τους δώσω και ένα ποσοστό, αυτό που θέλαν συζητώντας μαζί μου φαντάζομαι.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Να σημειώσουμε στον κ. Πάγκαλο ότι δυστυχώς για τον ίδιο και ευτυχώς για την αλήθεια ουδέποτε ζητήσαμε να έρθουμε σε επαφή μαζί του από κοντά και ευτυχώς και τα ντοκουμέντα υπάρχουν και έχουν δημοσιευτεί, δίχως ο ίδιος να τα διαψεύσει μέχρι τώρα. Αν χρειαστεί βέβαια να τα ξαναθυμίσουμε στον κ. Πάγκαλο και σε όσους του δίνουν επίσης βήμα για να συκοφαντεί. Τώρα σε ότι αφορά ενδεχόμενες ποινικές και αστικές ευθύνες ας ρωτήσει καλύτερα ο ίδιος κάποιο δικηγόρο του για όσα είπε στην εκπομπή του κ. Πορτοσάλτε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter