Όταν ο Τραμπ… έκλεισε το μάτι στους ακροδεξιούς στις ΗΠΑ (Video)

Όταν ο Τραμπ… έκλεισε το μάτι στους ακροδεξιούς στις ΗΠΑ (Video)

Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε τον Ντόναλντ Τραμπ να πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευρύτερα. Ωστόσο, κατά το debate με τον Τζο Μπάιντεν τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), φρόντισε να δείξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τις ρατσιστικές εκφράσεις. 

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε χθες, Τρίτη, στη διάρκεια του debate του με τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν να καταδικάσει ευθέως τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Δημοκρατικών.

Δείτε επίσης: Χάος στο πρώτο ντιμπέιτ Τραμπ – Μπάιντεν: «Είσαι χαζός – είσαι το κανίς του Πούτιν»

Ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει ευθέως στον δημοσιογράφο που συντόνιζε την τηλεμαχία, τον Κρις Ουάλας, ο οποίος τον κάλεσε να καταδικάσει απερίφραστα τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής. Αντίθετα, αναφέρθηκε στους Proud Boys, μια ακροδεξιά ομάδα λευκών, καλώντας τους να «κάνουν πίσω και να είναι έτοιμοι» και στη συνέχεια επιτέθηκε σε αριστερές οργανώσεις.

«Δεν είναι δεξιό πρόβλημα, είναι αριστερό πρόβλημα», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Θα έλεγα ότι όλα όσα βλέπω προέρχονται από την αριστερά και όχι από τη δεξιά», συνέχισε.

«Πρέπει να κάνουμε κάτι για το θέμα των ‘αντίφα’», υπογράμμισε ο Τραμπ αναφερόμενος σε ακροαριστερές ομάδες.

Μέλη των Proud Boys, μιας ακροδεξιάς οργάνωσης που ιδρύθηκε το 2016 στη Νέα Υόρκη, ανήρτησαν αμέσως τις δηλώσεις Τραμπ στις σελίδες τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με ένα μέλος της οργάνωσης να γράφει στο Twitter: «Ο Τραμπ ουσιαστικά μας είπε να πάμε να τους γ…ουμε! Αυτό με κάνει τόσο χαρούμενο!».

Δείτε επίσης: Ντιμπέιτ Τραμπ – Μπάιντεν: Οι πρώτες δημοσκοπήσεις έδειξαν τον νικητή της τηλεμαχίας

Ο Μάικ Μπέικερ, δημοσιογράφος των New York Times, σχολίασε στο Twitter ότι «οι Proud Boys είναι εκστασιασμένοι σήμερα που αναφέρθηκε το όνομά τους στη διάρκεια της σημερινής τηλεμαχίας».

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών αναπαρήγαγε το tweet του Μπέικερ με το σχόλιο: «Αυτή. Αυτή είναι η Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ».

«Ζήτησαν από τον πρόεδρο Τραμπ να καταδικάσει τους υπέρμαχους της ανωτερότητας της λευκής φυλής. Αρνήθηκε (…) ο πρόεδρος Τραμπ αποτελεί εθνικό όνειδος και οι Αμερικάνοι δεν θα τον ανεχθούν», τόνισε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ οφείλει στους Αμερικανούς μια εξήγηση ή μία συγγνώμη. Τώρα», σχολίασε ο Τζόναθαν Γκρίνμπλατ, πρόεδρος της Anti-Defamation League (ADL), μιας οργάνωσης κατά του αντισημιτισμού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter