Όταν ο Τραμπ έλεγε πως ο Ομπάμα «στήνει» πόλεμο για να κερδίσει τις εκλογές

Όταν ο Τραμπ έλεγε πως ο Ομπάμα «στήνει» πόλεμο για να κερδίσει τις εκλογές

Πριν από εννέα χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ «προειδοποιούσε» μέσω Twitter για τα σχέδια του Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι δεν θα διστάσει να κάνει πόλεμο με το Ιράν, ούτως ώστε να ανανεώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Κασέμ Σουλεϊμανί, έπειτα από εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και την αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ για το περιστατικό που… έπρεπε να είχε συμβεί αρκετό καιρό νωρίτερα, όπως τόνισε σε tweet του, επανήλθαν στον «αφρό» οι τοποθετήσεις που είχε κάνει στα social media επί προεδρίας Ομπάμα.

Συγκεκριμένα, τα διεθνή ΜΜΕ «παίζουν» ορισμένα από τα «τιτιβίσματα» του επιχειρηματία, από το 2011 και το 2012, στα οποία κατηγορούσε ευθέως τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για στήσιμο σκηνικού πολέμου στο Ιράκ (αλλά και τη Λιβύη) προκειμένου να κερδίσει άλλη μία τετραετία.

«Για να εκλεγεί, ο Μπαράκ Ομπάμα θα ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν», έγραψε στις 29 Νοεμβρίου του 2011, ενώ ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012, είχε σημειώσει: «Τώρα που τα ποσοστά του είναι πεσμένα, προσέξτε τον για χτύπημα στο Ιράν ή τη Λιβύη. Είναι απελπισμένος».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα tweets αλλά και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φαίνεται ότι ακολουθεί την τακτική που κάποτε στηλίτευε, σχετικά με τη δημιουργία εντάσεων, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter