Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τη Ρολίτα και ο Παππάς το…τριαξονικό!

Όταν ο Τσίπρας συνάντησε τη Ρολίτα και ο Παππάς το…τριαξονικό!

Η τεχνολογία επιφύλαξε ευχάριστες εκπλήξεις στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Η βόλτα του πρωθυπουργού και των υπουργών στην 82η ΔΕΘ πέρα από τις συνήθεις ομιλίες και δηλώσεις κρύβει και ευχάριστα απρόοπτα.

Με ένα τέτοιο ήρθε αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός όταν επισκεπτόμενος περίπτερο της ΔΕΘ βρέθηκε μπροστά σε ένα ρομπότ, θηλυκού γένους ονόματος «Ρολίτα».

Όπως εξήγησε στον πρωθυπουργό υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δ. Χαραλαμπίδης, πρόκειται για μία δημιουργία φοιτητών του ιδρύματος, οι οποίοι ασχολούνται με την κοινωνική και εκπαιδευτική ρομποτική η οποία μάλιστα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Κόστα Ρίκα.

Όπως εξήγησαν στον πρωθυπουργό η «Ρολίτα» είναι ρομπότ παρουσιάστρια αφού έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάζει εκδηλώσεις, οι λειτουργίες της είναι ημιαυτόματες και πρόκειται για ρομπότ «κοινωνικής αρωγής».

Την ίδια ώρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς οδήγησε ένα τριαξονικό όχημα, ευτυχώς -όπως έγραψε ο ίδιος- σε προσομοιωτή οδήγησης τριαξονικού οχήματος.

Ανάρτησε μάλιστα και σχετικό Tweet στον επίσημο λογαριασμό του γράφοντας «Οδηγώντας τριαξονικό, στο ΚΕΚ των ΕΛΤΑ. Ευτυχώς, σε προσομοίωση!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter