Όταν ο Χρυσοχοΐδης έλεγε ότι «δεν μπορείς να συλλαμβάνεις νεαρούς επειδή είναι αναρχικοί» (Video)

Όταν ο Χρυσοχοΐδης έλεγε ότι «δεν μπορείς να συλλαμβάνεις νεαρούς επειδή είναι αναρχικοί» (Video)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν όσα είχε πει το 2010 ενώπιον του Αλέξη Παπαχελά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας, κρίνοντας από τις πρακτικές που υιοθετεί πλέον το σώμα επί της θητείας του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Βλέποντας το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Αλέξη Παπαχελά πριν από 11 περίπου χρόνια μπορεί κανείς να παρατηρήσει θεμελιώδεις διαφορές σχετικά με τον λόγο του τότε κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με σήμερα, όπου ο ίδιος κρατά τα «κλειδιά» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διερωτάται αν τα κοινωνικά ζητήματα πρέπει να καταπολεμηθούν με την αστυνομία. «Έδωσε πουθενά η αστυνομία λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα;», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

«Δεν μπορείς να συλλαμβάνεις 15-20 χρονών παιδιά επειδή είναι αναρχικοί», υπογράμμιζε τότε ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας «Δεν είναι κολάσιμο ποινικά αν κάποιος εμφορείται από αναρχικές ιδέες».

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατήγγειλε δημόσια την κυβέρνηση «των αδέξιων δεξιών» (όπως τη χαρακτήριζε), κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση Καραμανλή για προσπάθεια λύσεων προβλημάτων μέσω των ΜΑΤ και της καταστολής.

Συγκρίνοντας τα όσα έλεγε τότε με τα όσα συμβαίνουν σήμερα, υπό την ανοχή του ιδίου, ως υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως ο Χρυσοχοΐδης του 2010 ασκεί… ισχυρή αντιπολίτευση στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του σήμερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter