Όταν οι αποκαλύψεις γίνονται από το Documento, η συντριπτική πλειοψηφία των λοιπών ΜΜΕ παρουσιάζει προβλήματα όρασης...

Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που αδυνατεί ακόμα και να αναρτήσει στις σχετικές στήλες (βλέπε σαιτ) ή και να διαβάσει  (βλέπε κάποιες πρωινές ενημερωτικές εκπομπές) τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας μας, τα οποία από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της φιλοξενούν σε κάθε τεύχος αποκλειστικές ειδήσεις μείζονος ενδιαφέροντος...

Δεν μιλάμε για τις εσωτερικές σελίδες, που επίσης περιέχουν πρωτογενή θέματα. Αυτές,  ούτε καν τις ξεφυλλίζουν, λες και θα τους κάψουν τα ...ακροδάχτυλα και δεν θα μπορούν μετά να γράφουν με την περισσή ευκολία, που δυστυχώς διακρίνει ορισμένους ...λειτουργούς της Ενημέρωσης, λιβανωτούς για μεγαλοσχήμονες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου.

Και ξαφνικά οι ειδήσεις του Documento, μεταδίδονται και από άλλα Μέσα Ενημέρωσης.

Δυστυχώς όμως, όχι γιατί αποκαταστάθηκαν ως δια μαγείας τα προβλήματα της όρασης, ή γιατί άλλαξαν τα κριτήρια ή γιατί εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους κάποιοι "θάβουν" τις πραγματικές ειδήσεις .

Μεταδίδονται γιατί δεν γίνεται αλλιώς, και χωρίς βεβαίως να γίνεται αναφορά στο Μέσον που πρώτο είχε προβεί στην αποκάλυψη.

Αυτό ακριβώς συνέβη σήμερα, με αφορμή όσα είπε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για την έρευνα που διενεργείται από τη Δικαιοσύνη για την πολιτική μεθόδευση που οδήγησε σε ιδιωτικά συμφέροντα το Νοσοκομείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν (ΚΙΕΝ), επιφέροντας μεγάλη οικονομική ζημία και του ελληνικού Δημοσίου.

Η αναφορά του κ. Παπαγγελόπουλου, που έπαιξε αμέσως σε πολλά σαιτ ως "αποκάλυψη του Υπουργού", και η οποία αύριο μπορεί να γίνει και ρεπορτάζ σε εφημερίδες, αφορά σε εκτενές δημοσίευμα του Documento, με πρωτοσέλιδο χτύπημα, τον περασμένο Γενάρη, στο οποίο αποκαλύπταμε όλη τη σχετική ένορκη κατάθεση σε εισαγγελέα του Ανδρ. Μαρτίνη, όπου εμπλέκει υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , καθώς και την έρευνα που διεξάγεται από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο Κος Παπαγγελόπουλος όμως, ο οποίος έκανε αναφορά στην υπόθεση απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, αναφέρθηκε και σε ένα άλλο σοβαρό θέμα το οποίο (ω του θαύματος) είχε επίσης γραφτεί στο Documento.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας για την υπόθεση των θαλασσοδανείων κομμάτων και ΜΜΕ χαρακτήρισε επονείδιστη και αντισυνταγματική την τροπολογία των τριών βουλευτών της ΝΔ που οδήγησε το 2013 στην αμνηστία των υπεύθυνων τραπεζιτών και πρόσθεσε ότι «την αντισυνταγματικότητα δεν την κρίνουν οι εισαγγελείς αλλά τα δικαστήρια και ο νοών νοείτω».

Τα ίδια ακριβώς αλλά και πολλά άλλα εξόχως ενδιαφέροντα, όπως την αποκάλυψη για επιστρoφή στα δημόσια ταμεία των κλεμμένων με νόμο fast track, είχε πει ο κος Παπαγγελόπουλος στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Documento, την περασμένη μόλις Κυριακή.

Τότε όμως οι αποκαλύψεις του δεν είχαν κινήσει το ενδιαφέρον...

Δημοσιεύονται σήμερα, έστω και με χρονοκαθυστέρηση, κι αυτό είναι θετικό για την κοινωνία .

Όσο για μας, που δεν αναφερόμαστε πουθενά, no problem... Τα ντοκουμέντα είναι αδιαμφισβήτητα. Έχουν δημοσιευθεί στο Documento.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.