Οταν οι Cockney Rebel του Στιβ Χάρλεϊ έπαιξαν για τελευταία φορά στην Ελλάδα

Οταν οι Cockney Rebel του Στιβ Χάρλεϊ έπαιξαν για τελευταία φορά στην Ελλάδα

Οταν τον Ιανουάριο του 2011 ανακοινώθηκε ότι οι Cockney Rebel, το θρυλικό συγκρότηµα που δηµιούργησε το 1972 ο πρώην µουσικός συντάκτης Στιβ Χάρλεϊ, γιος ενός γαλατά που ασχολούνταν ηµιεπαγγελµατικά µε το ποδόσφαιρο και µιας τραγουδίστριας της τζαζ, θα έρχονταν στην Ελλάδα πολλοί µίλησαν για την εκπλήρωση ενός συναυλιακού απωθηµένου αφού το 1991 και η συναυλία στο Ρόδον αποτελούσε ήδη για τους περισσότερους μακρινή ανάμνηση. Βλέπετε,  οι Cockney Rebel ήταν η µπάντα που µε το ντεµπούτο της «The human menagerie» τάραξε για τα καλά τα νερά του βρετανικού ροκ, ένα άλµπουµ που έφτασε να συµπεριληφθεί ανάµεσα στα κορυφαία της δεκαετίας χάρη σε κοµµάτια-πραγµατικούς ύµνους όπως το «Hideaway», το «Loretta’s tale» και φυσικά το «Sebastian», που αποδόθηκε και στα ελληνικά από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε στίχους Σάκη Μπουλά.

Το συγκρότηµα που συνδύασε ιδανικά το glam, το progressive και το art rock κυκλοφόρησε συνολικά έξι δίσκους ως Cockney Rebel ή ως Steve Harley & Cockney Rebel, όνοµα µε το οποίο µας επισκέφτηκαν για τελευταία φορά στις 8 Απριλίου 2011 (σ.σ. στην έντυπη έκδοση εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που μας επισκέφτηκαν). Παρά τις περί του αντιθέτου εκτιµήσεις, ο κόσµος που κατηφόρισε εκείνη τη βραδιά στο Gagarin205 µετά βίας έφτανε τα 300 άτοµα, κάτι όµως που δεν εµπόδισε τον Στιβ Χάρλεϊ να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και να ξεσηκώσει το κοινό, ο µέσος όρος ηλικίας του οποίου ήταν κοντά στα… πρώτα -ήντα. Ενα κοινό που, παρά το γεγονός ότι απόλαυσε τον εξηντάρη τότε Χάρλεϊ να αποδίδει εξαιρετικά τα τραγούδια µε τα οποία οι Cockney Rebel έγραψαν ιστορία, δεν ανταπέδωσε τον σεβασµό προς το πρόσωπό του καθώς αγνόησε επιδεικτικά την παράκλησή του να µην καπνίζουν ώστε να τον διευκολύνουν στην προσπάθειά του να τραγουδήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αποκορύφωµα του περίπου δίωρου σόου η τριάδα των κοµµατιών µε τα οποία έκλεισε η συναυλία («Mr. Soft», «Sebastian» και «Make me smile»), από την οποία ο Στιβ Χάρλεϊ αποχώρησε µε την τετριµµένη ευχή «Να τα ξαναπούµε σύντοµα». Επρεπε να περάσουν έξι χρόνια µέχρι ο χαρισµατικός αυτός τραγουδοποιός να ξαναπαίξει µπροστά στο ελληνικό κοινό. Αυτό έγινε τον Σεπτέµβριο του 2017 σε µια από τις πρώτες classic rock βραδιές στο Ηρώδειο. Αλλά αυτό είναι µια άλλη ιστορία…

Ο Στιβ Χάρλεϊ έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 17 Μαρτίου στο σπίτι του στο Σάφολκ της Αγγλίας σε ηλικία 73 ετών, ένα χρόνο µετά την τελευταία φορά που οι Steve Harley & Cockney Rebel έπαιξαν ζωντανά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter