Όταν δημοσκοπήσεις «ανασταίνουν» το νεοφασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής

Όταν δημοσκοπήσεις «ανασταίνουν» το νεοφασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής
Ο Χρήστος Παππάς οδηγείται τον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του. Καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μπορεί η Χρυσή Αυγή να έχει τεθεί εκτός νόμου και να έχουν πάει φυλακή τα βασικά στελέχη της, ωστόσο φιγουράρει ακόμα στις δημοσκοπήσεις. Τουλάχιστον προστέθηκε εκ νέου αφού σύμφωνα με τον Star η Άκρα Δεξιά εμφανίζεται ενισχυμένη.

Αυτό βλέπουμε στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό STAR ο οποίος παρουσίασε δύο δημοσκοπήσεις. Η πρώτη μετά την εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (16/9) και η δεύτερη μετά την εμφάνιση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ (22/9).

Στην πρώτη η Χρυσή Αυγή απουσίαζε από την πρόθεση ψήφου, όπως εξηγούσαν οι παρουσιαστές, αλλά σημείωναν πως η άκρα δεξιά εμφανιζόταν ενισχυμένη (φωτογραφία κάτω)

Στη δεύτερη μέτρηση (22/9) η Χρυσή Αυγή πήρε τη θέση της στην πρόθεση ψήφου σαν οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα να την ψηφίσουν! Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να συγκεντρώνει 1% (χωρίς αναγωγή) και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη 1,8% (χωρίς αναγωγή). Η επίσημη αιτιολογία πως συμπεριέλαβαν όλα τα «κόμματα» που συγκέντρων πάνω από 1%.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι προς τι ένα ανύπαρκτο πλέον νεοφασιστικό μόρφωμα φιγουράρει στις δημοσκοπήσεις;

Μήπως γνωρίζουν πως θα κατέβει στις εκλογές;

Μήπως λειτουργεί διαφορετικά;

Ίσως να το αντιλαμβανόμαστε μόνον στην κίνηση των ψηφοφόρων σε ερώτημα «τι είχατε ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές». Αλλά το να συμπεριλάβεις ανύπαρκτα μορφώματα, μάλλον ερωτήματα προκαλεί…

Πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή με τη Χρυσή Αυγή να νεκρανασταίνεται:

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή με τη Χρυσή Αυγή να νεκρανασταίνεται:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter