Όταν οι λύκοι φυλάνε τα πρόβατα επί ΝΔ

Όταν οι λύκοι φυλάνε τα πρόβατα επί ΝΔ

Ολο και δεξιότερα οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταίο κρούσμα η τοποθέτηση φιλοναζιστή και φανατικού αντιισλαμιστή ως διοικητή σε προσφυγική δομή του Πύργου.

Η επίσημη δικαιολογία κύκλων του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, γιατί ο ίδιος κρύβεται, ήταν ότι δεν κοίταξαν τις πολιτικές του πεποιθήσεις αλλά μόνο τα προσόντα του.

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη κρυπτόμενο πίσω από την υποτιθέμενη αριστεία, τοποθετεί σε καίριες πολιτικές θέσεις που διαχειρίζονται ευαίσθητα θέματα όπως αυτό των προσφύγων και των μεταναστών, άτομα με εμφανείς ακροδεξιές πεποιθήσεις, χωρίς οποιοδήποτε έλεγχο.

Ο κύριος αυτός που τοποθετήθηκε διοικητής στη δομή του Πύργου έχει συγγράψει βιβλίο με τίτλο «Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη». Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος και μόνο αν διάβαζε αυτόν τον τίτλο θα προσπαθούσε να απομακρύνει όσο δυνατόν μακρύτερα τον συγγραφέα από οποιονδήποτε πρόσφυγα ή μετανάστη. Όχι και να τον βάλει διοικητή δομής.

Αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου την ψήφισαν κάθε λογής εθνικιστές και ακροδεξιοί καθώς πείστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη από όσα υποστήριζε για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς και την πολεμική κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η πολιτική όμως αυτή άλλαξε πολύ γρήγορα και πλέον το κυβερνών κόμμα υπερθεματίζει για τις Πρέσπες, ενώ έχει διαφοροποιηθεί και στο μεταναστευτικό.

Για να μπορέσει να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ακροδεξιούς και εθνικιστές ψηφοφόρους, ειδικά τώρα που πολλά πρόσωπα του χώρου αυτού κινούνται για τη δημιουργία κομμάτων, όπως το πρώην πρωτοπαλλήκαρο της Χρυσής Αυγής, τοποθετεί χωρίς ενδοιασμό σε κρίσιμες θέσεις άτομα που τη βοήθησαν τον Ιούλιο. Σκεφτείτε ποιοι ήταν διοικητές των στρατοπέδων συγκέντρωσης στη ναζιστική Γερμανία.

Είναι όμως μια ρουσφετολογική πολιτική η οποία είναι σίγουρο ότι δεν θα βγει σε καλό στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οσο στρέφει το κόμμα του προς τα ακροδεξιά, τόσο θα δυσανασχετούν οι κεντρώοι και φιλελεύθεροι ψηφοφόροι του.

Αυτό φαίνεται ήδη από τις αντιδράσεις φιλικών του αρθρογράφων για τα καμώματα Κυρανάκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Ο πρωθυπουργός μπροστά στην κρίση που έρχεται, ενεργοποιεί ότι όπλο πιστεύει ότι διαθέτει. Μόνο που αυτό θα τον καταστρέψει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter