Όταν οι νεοφιλελεύθεροι επικαλούνται τον Θεό!

Όταν οι νεοφιλελεύθεροι επικαλούνται τον Θεό!

Όταν έχεις για Θεό το χρήμα, τότε δεν υπάρχουν άλλοι Θεοί.

Γιατί το χρήμα είναι «μονοθεϊστική» θρησκεία και δεν αφήνει περιθώρια παρά μόνον για βωμούς θυσίας…

Μπορείς όμως να επικαλεσθείς τα θεία όταν φέρνουν χρήμα ή και ψήφους, αφού οι τελευταίοι μέσω της εξουσίας γεμίζουν το ιδιωτικό παγκάρι.

Δεν είναι κάτι νέο ο «νεοφιλελευθερισμός» αφού η αγάπη για το χρήμα, που κάποτε ήταν το εμπόριο, οι τόκοι, οι τοκογλύφοι έχτισαν θρησκείες στο παρελθόν με τον Καλβίνο να ευλογεί αυτόν που πλουτίζει ως επιβράβευση του Θεού.

Δεν απέχει πολύ η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κάνει την «Banca» της με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Δεν είναι τυχαίο που οι διαφημιστές του εκσυγχρονισμού (υποτίθεται), των μεταρρυθμίσεων (υπέρ τους) είναι έτοιμοι πάντοτε να επιστρατεύσουν ό,τι πιο ακροδεξιό, ό,τι πιο συντηρητικό, ό,τι πιο θρησκευόμενο για να πετύχουν τους στόχους τους.

Και μόνον όταν σφίξουν τα πράγματα, τότε, προσπαθούν να ξεμπλέξουν αφού δεν μπορείς να πατάς σε πολλές βάρκες ταυτόχρονα…

Επικαλούνται τα θεία, ανάβουν κερί, έτσι για το θεαθήναι…

Εξάλλου η χριστιανική πίστη δεν είχε και καλές σχέσεις με τους τοκογλύφους… Τουλάχιστον αυτά μάθαμε από τον Ιησού στο Ναό.

Όλα αυτά τα λέμε γιατί αφορμές πολλές έχουμε, αλλά κυρίως για την πιο πρόσφατη.

Ήταν τότε που ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ που λιβάνιζε πάντα τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες, και νυν βουλευτής του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε στο Θεό, αφού πρώτα προσπάθησε να ωραιοποιήσει όλες τις αποτυχίες του κόμματός του.

Και βέβαια από την συχνότητα της πρώην εργασίας του.

Και η επίκληση έγινε με αφορμή τις πλημμύρες της Γερμανίας όπου ο Μπάμπης Παπαδημητρίου με την ορμή που είχε να βγάλει λάδι την κυβέρνησή του και να αποποιηθεί οποιασδήποτε ευθύνης χαρακτήρισε τις πλημμύρες στη Γερμανία ως «τιμωρία από το Θεό».

Ούτε τσίπα δεν έχουν όταν θέλουν να παράξουν προπαγάνδα…

Και γιατί το είπε αυτό;

Μα για να δικαιολογήσει τις διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους ως προς τις υποδομές!

Περίεργο, δεν έλεγαν τα ίδια όταν ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι και όταν στα χρόνια των μνημονίων, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είχαν αφήσει το κράτος και την οργάνωση στο έλεος του τυχαίου…

Μόλις το Σάββατο που πέρασε, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι, η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει δει η ευρωπαϊκή χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι «τιμωρία από τον Θεό».

Συγκεκριμένα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε: «Στεναχωριέμαι ειλικρινώς για τους ανθρώπους που τους έχει βρει αυτό το κακό με τις πλημμύρες και όλα αυτά στη Γερμανία και το Βέλγιο. Όμως, είναι μία τιμωρία από τον Θεό κυριολεκτικώς, σε κάποιους οι οποίοι μας κούναγαν το δάχτυλο και μας έδειχναν σαν τριτοκοσμική χώρα. Μας λέγανε κάποιοι ότι δεν είστε προσεκτικοί, δεν κοιτάτε τις υποδομές σας».

Τελικά, στον πανικό τους και στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν δεκαετίες αποτυχίας (ναι, δεκαετίες) έχουν χάσει και κάθε επαφή με την πραγματικότητα…

Τον Θεό τους σίγουρα δεν τον έχουνε, αλλά τον επικαλούνται μπας και τσιμπήσουν οι άλλοι!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter