Όταν σε υμνεί ο Λίντνερ…

Όταν σε υμνεί ο Λίντνερ…

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ ανέλαβε ήδη τα καθήκοντά του στην κυβέρνηση του καγκελάριου Σολτς.

Με την Ελλάδα δεν τα είχε ποτέ καλά και ήταν αυτός που προέτρεπε τον Σόιμπλε να την πετάξει εκτός ευρώ, κάτι που ακόμη και ο σκληροπυρηνικός πρώην υπουργός Οικονομικών της Μέρκελ δεν απεδέχθη.

Ο Λίντνερ λοιπόν λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα απέδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οικονομική της πολιτική και για τις μεταρρυθμίσεις που έκανε στα δυόμιση χρόνια που είναι στην εξουσία.

Μεταρρυθμίσεις που όλοι γνωρίζουν ότι επέστρεψαν την ελληνική οικονομία στην ύφεση πριν προλάβει να κλείσει το 2019, έχουν φτωχοποιήσει ήδη ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, συνετέλεσαν στην αύξηση της ψαλίδας των μισθών, στη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και στην ανατίναξη των εργασιακών σχέσεων.

Μάλιστα ο Λίντνερ γεράκι στα δημοσιονομικά θέματα, ίσως χειρότερο από τον Σόιμπλε δήλωσε ότι η Γερμανία «θα εστιάσει την προσοχή της στη σταθερότητα και ταυτόχρονα θα καταστήσει εφικτή την απελευθέρωση επενδύσεων στην ανταγωνιστικότητα».

Παρατήρησε μάλιστα ότι η χώρα του πρέπει να εμπνευστεί από την Ελλάδα και να γίνει αντίστοιχα φιλόδοξη με την εσωτερική πολιτική της αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «υπό αυτήν την έννοια, προσβλέπω στις επόμενες ευκαιρίες για συνέχιση στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό και τον ομόλογό μου, των συνομιλιών που και στο παρελθόν έχουμε ήδη διεξαγάγει σε καλό και αρμονικό κλίμα».

Τόμπολα.

Το γεράκι κάνει κύκλους πάνω από την Ελλάδα και είναι έτοιμο να κατασπαράξει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της. Είναι σίγουρο ότι θα επιβάλλει ένα ακόμη άτυπο μνημόνιο, ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ως βασιλικότερη του βασιλέως έχει αρχίσει να το εφαρμόζει, στέλνοντας στη φτωχοποίηση ακόμη περισσότερα νοικοκυριά και μετανάστες χιλιάδες επιστήμονες που δεν βρίσκουν εργασία στη χώρα τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αντιταχθεί στις βουλές του νέου γερμανού υπουργού Οικονομικών. Αλλωστε δεν το επιθυμεί.

Το μόνο που επιδιώκει είναι το άρμεγμα και ο διαμοιρασμός από τους φίλους του επιχειρηματίες των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάτι σαν τη λίστα Πέτσα ας πούμε.

Και ο Κρίστιαν Λίντνερ απλά θα επιβλέπει.

Με το αζημίωτο για τη χώρα του βέβαια!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter