Όταν στη Βουλή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζητούσαν τα ρέστα για τη μετακίνηση Σφακιανάκη

Όταν στη Βουλή, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζητούσαν τα ρέστα για τη μετακίνηση Σφακιανάκη

Ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος σύμφωνα με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου θα παραπέμπονταν για κατάχρηση εξουσίας (πράγμα που τελικώς δεν θα συμβεί λόγω αλλαγής στον ποινικό κώδικα) σχετιζόμενη με τον δολοφονημένο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, αποτελούσε επί πολλά χρόνια τον αγαπημένο αστυνομικό των μέσων ενημέρωσης και του πολιτικού κόσμου. 

Είναι ενδιαφέρον ότι όταν αποστρατεύθηκε τον Ιανουάριο του 2017, τόσο συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης όσο όμως και ο πολιτικός κόσμος, ζητούσε τα «ρέστα» από την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για καταστροφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έναν χρόνο πριν από την απόφαση αποστράτευσης του Σφακιανάκη κι ενώ είχε ληφθεί απόφαση για μετακίνησή του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε άλλον κλάδο της Αστυνομίας, τρεις βουλευτές της τότε αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον τότε υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και υπ’ όψιν του τότε υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό ότι τη συγκεκριμένη ερώτηση συνυπέγραφαν βουλευτές διαφορετικών κομμάτων και συγκεκριμένα ο Λευτέρης Αυγενάκης από πλευράς ΝΔ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από την τότε Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Αμυράς, για λογαριασμό την εποχή εκείνη του Ποταμιού.

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι οι τρεις βουλευτές κατηγορούσαν την κυβέρνηση Τσίπρα ότι καταστρέφει ό,τι λειτουργεί, ανέφεραν επί λέξει ότι «εκεί που ελπίζει κανείς ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τα πάει χειρότερα, έρχεται πανηγυρικά η διάψευση», έκαναν λόγο για πρόκληση κι έσταζαν μέλι για τον Σφακιανάκη αναφέροντας ότι «έχει εργαστεί με μνημειώδη προσήλωση, με συνέπεια και επαγγελματισμό, έχει σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό του» κι έχει καταστήσει τη χώρα μας «ιδιαίτερα ασφαλή σε θέμα ηλεκτρονικού εγκλήματος».

Αυγενάκης, Κωνσταντινόπουλος και Αμυράς, σημείωναν περαιτέρω ότι η απόφαση καρατόμησης του Σφακιανάκη αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τον άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας της κυβέρνησης η οποία αντικαθιστά από έναν νευραλγικό πόστο «ό,τι καλύτερο διαθέτει». Ασφαλώς, τα τρία κόμματα ζητούσαν την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης του Μανώλη Σφακιανάκη και κατηγορούσαν την τότε κυβέρνηση ότι θυσιάζει την ασφάλεια των πολιτών. Σημειωτέον ότι ανάλογη ερώτηση είχαν καταθέσει για λογαριασμό της ΝΔ και οι βουλευτές της ΝΔ Καράογλου, Καραγκούνης και Κυριαζίδης.

Απαντώντας πάντως στα ερωτήματα των παραπάνω ο Νίκος Τόσκας είχε διευκρινίσει τότε ότι οι αξιωματικοί της Αστυνομίας κρίνονται με βάση τις πραγματικές ικανότητές τους και όχι με βάση τις ικανότητές τους στις δημόσιες σχέσεις. Τότε βέβαια ο βουλευτής Δημήτρης Κυριαζίδης της ΝΔ είχε σπεύσει να υπερασπιστεί τον Σφακιανάκη χαρακτηρίζοντας από το έδρανό του «ακατάληπτη» και «ανοσιούργημα» την απόφαση μετακίνησής του. 

Διαβάστε επίσης: Για σχέση με την υπόθεση του δολοφονημένου Γκιόλια παραπέμπεται ο Μανώλης Σφακιανάκης

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/07/02/5efddb60825e63359f66e384.pdf

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/07/02/5efddb60825e63359f66e385.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter