Όταν τα ράσα έκαναν έφοδο στα σχολεία…

Όταν τα ράσα έκαναν έφοδο στα σχολεία…

Τη βοήθεια των ρασοφόρων και μη πιστών είχε ζητήσει η υπουργός (Εθνικής, όπως θα επιθυμούσε) Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μόλις ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο, πήρε την ευχή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και ετοιμάστηκε για τη νέα σχολική χρονιά – όχι ότι τα ετοίμασε όλα, όπως λέει, αλλά ήδη έχει αφήσει επικίνδυνα εκτός χρονοδιαγραμμάτων διορισμούς 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.

Αυτό ήταν, φαίνεται, ένα προμήνυμα από τις υπηρεσίες που εποπτεύει το υπουργείο Παιδείας· και αυτό επειδή δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμφάνιση σε ηλεκτρονική αλληλογραφία προς γονείς η από 3.9.2019 ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ἕνωση Γονέων γιά τήν Προστασία τοῦ Ἑλληνορθοδόξου Πολιτισμοῦ τῆς Οἰκογενείας καί τοῦ Ἀτόμου με θέμα «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ THN ΕΠΑΡΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ή ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ».

Αφού επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος, η εν λόγω ένωση που εισέβαλε στην ηλεκτρονική αλληλογραφία, «με αφορμή σχετικά προγράμματα του Υπουργείου Υγείας [1,2] (βλ. και αντιδράσεις Π.Ε.Γ. [3,4]), καθώς και προγράμματα άλλων φορέων που εισέρχονται στα σχολεία και έχουν σχέση με υγεία -σωματική ή ψυχική- των παιδιών μας)», αιτείται στο όνομα των γονέων «να έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης ηλεκτρονικά σε ιστοσελίδα όπου θα είναι αναρτημένο το υλικό των προγραμμάτων αυτών. Θεωρούμε ότι αυτό μέχρι τώρα αποτελεί σοβαρότατη έλλειψη και θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να επιλυθεί»!

Ένα από το προγράμματα που αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, κατά τους συντάκτες της, «σύμφωνα με έγκυρες επιστημονικές μελέτες» –αναφέρονται σε συνοδευτική ανακοίνωση, όπου μάλλον προκαλεί σύγχυση καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις στη διεθνή βιβλιογραφία που παρατίθετα– «μπορεί να έχει σοβαρότατες ψυχολογικές παρενέργειες (ακόμα και αυτοκτονικό ιδεασμό!) και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο σε άτομα που πάσχουν από μετατραυματικό στρες».

Εκτός από την εν λόγω αναφέρεται και άλλη παρέμβαση, τη «Διαφορετικότητα στη σχολική κοινότητα ως ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη», για την οποία ενίστανται επειδή «δεν υπάρχει πουθενά αναρτημένο υλικό ούτε για τους εκπαιδευτικούς, ούτε για τους λειτουργούς υγείας!»

Και στο δια ταύτα, η ένωση αυτή απευθύνεται στο χαρτοφυλάκιο επί των θρησκευμάτων της κ. Κεραμέως, καθώς υπονοείται ότι υπάρχει επίθεση στη θρησκεία και στην πίστη των παιδιών του δημοτικού (οι υπογραμμίσεις δικές μας)… «Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια, καθαρότητα και δημοκρατικότητα όσον αφορά προγράμματα και πρακτικές που σχετίζονται με την υγεία και τη γενικότερη εκπαίδευση των παιδιών μας. Αν δεν συμβεί αυτό, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τυχόν παρενέργειες και δυσάρεστες καταστάσεις ψυχολογικές, σωματικές ή πνευματικές των παιδιών και των εφήβων και παρέμβαση στο περιεχόμενο της πίστεώς τους

Μεθ’ υμών, Κυρίου δεηθώμεν, κ. Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter