Όταν τα χιονισμένα βουνά της Κρήτης… έγιναν πορτοκαλί (Photo)

Όταν τα χιονισμένα βουνά της Κρήτης… έγιναν πορτοκαλί (Photo)

Άκρως εντυπωσιακή είναι η εικόνα που καταγράφηκε στις κορυφές Λευκών Ορέων. 

Όπως ακριβώς είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι η αφρικανική σκόνη κάλυψε τα πάντα, ακόμα και τα βουνά, που πήραν ένα απόκοσμο χρώμα.

Το εκτυφλωτικό λευκό των βουνών μετατράπηκε σε πορτοκαλί και τα βουνά πήραν την όψη των… αμμόλοφων της Σαχάρας! Η φωτογραφία καταγράφηκε την Τρίτη στις κορυφές Κάστρο και Φανάρι των Λευκών Ορέων στα Χανιά και προκαλεί από το πρωί εντύπωση καθώς αποτελεί μια μαγευτική και ταυτόχρονα όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα για όσους δεν παρατηρούν συστηματικά τα φαινόμενα της φύσης.

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας «η αφρικανική σκόνη “έκατσε” πάνω στο χιόνι και έτσι χάθηκε η ομορφιά του λευκού τοπίου. Η σκόνη ήταν περισσότερη τις προηγούμενες μέρες και λιγότερη την Τρίτη. Όπως και να’χει την Τετάρτη ολοκληρώνεται η μεταφορά της».

Θα λιώσουν τα χιόνια και θα «χαθεί» το νερό

Όπως μάλιστα είχε διευκρινίσει ο μετεωρολόγος: «όταν το χιόνι καλυφθεί με σκόνη, λαμβάνει με μεγαλύτερη ευκολία την ακτινοβολία, την μετατρέπει σε θερμότητα και το λιώνει. Όσο πιο γρήγορα λιώνει, τόσο πιο επιφανειακή είναι απορροή των υδάτων και ένα μεγάλο μέρος του νερού ενδέχεται να χαθεί από τον υπόγειο υδροφορέα».

Νέες καταιγίδες στην Κρήτη

Σε ότι αφορά το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες ο κ.Λέκκας ανέφερε: «από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη αναμένονται βροχές στην Κρήτη. Την μεγαλύτερη ένταση θα έχουν οι βροχοπτώσεις το βράδυ της Τετάρτης και τα ξημερώματα της Πέμπτης καθώς θα υπάρξουν ακόμη και τοπικές καταιγίδες σε περιοχές του νησιού».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις από το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Το Σαββατοκύριακο οι καιρικές συνθήκες αναμένονται καλές με θερμοκρασίες που σε κάποια σημεία του νησιού θα ξεπεράσουν και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Αν και προβλέπεται νέα μεταφορά αφρικανικής σκόνης, θα είναι σε μικρότερο βαθμό και δεν θα δημιουργήσει τόσο έντονα προβλήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter