Όταν το Μητσοτακέικο δέχθηκε το «Βόρεια Μακεδονία» (Video)

Όταν το Μητσοτακέικο δέχθηκε το «Βόρεια Μακεδονία» (Video)

Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα αν θυμηθούμε λίγο τους Μακεδονομάχους δεξιούς-ακροδεξιούς που αγκάλιασε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνον που η πραγματικότητα έρχεται και σε πλακώνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν επικύρωσε τα τρία μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία ως συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών έρχεται τώρα να ζητήσει την τήρησή της, υποτίθεται υποχρεωμένος από το δεσμευτικό της χαρακτήρα.

Η αλήθεια είναι πως το να τους θέλεις όλους ευχαριστημένους, ειδικά και το ακροδεξιό εκλογικό ακροατήριο δεν είναι πάντα εφικτό.

Η στάση της οικογένειας Μητσοτάκη απέναντι στα τότε «Σκόπια» που διεκδικούσαν απλά την ονομασία «Μακεδονία» έχει χαραχθεί από νωρίς με τα λόγια του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού και πατέρα του νυν πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Να κλείσουμε θέμα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία», «να δεχτούμε μια λύση ονομασίας όπως Βόρεια Μακεδονία», «θα δεχόμουν το Βόρεια Μακεδονία», είναι οι φράσεις που βγήκαν από το στόμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και καταγράφονται στο βιβλίο «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια, Τόμος Β’: 1974 – 2016» του Αλέξη Παπαχελά.

Αν το ξεχνάτε, είμαστε εδώ να σας το θυμίζουμε.

 

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτό, αλλά είχε λάβει και διαστάσεις στον Τύπο της εποχής:

«Βόρεια Μακεδονία» και από την Ντόρα Μπακογιάννη και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η ίδια η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει πως η Ελλάδα είχε δεχθεί στο Βουκουρέστι ως σύνθετη ονομασία τη λέξη Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό:

«Κύριε Κουβαρά, μην κοροϊδευόμαστε, αυτή ήταν η θέση και με αυτήν πήγαμε, πέσαμε στην αδιαλλαξία του Γκρουέφσκι». Για να συμπληρώσει πως  είχε τις ψήφους όλης της Νέας Δημοκρατίας. Η ίδια δηλώνει πως στη συνέχεια πήγε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας με στόχο να φέρει όλα τα κόμματα σε μια κοινή γραμμή. Για να προσθέσει πως αυτό επετεύχθη πλην του ΛΑΟΣ.

Αλλά συμπληρώνει και κάτι αναφερόμενη στον νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Υπάρχει δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από τους τομεάρχες ο οποίος επαναλαμβάνει verbatim (λέξη προς λέξη) όλα αυτά που σας είπα»

Εάν προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εργαλειοποιήσει το θέμα ενάντια στα εθνικά συμφέροντα απλά για την προσωπική του επικράτηση στις εκλογές, είναι ένα άλλο θέμα…

Διαβάστε επίσης:

Μήπως είσαι ψηφοφόρος με… περικεφαλαία;

«Οι συμφωνίες πρέπει να εφαρμόζονται» λέει και η Βουλγαρία στη Βόρεια Μακεδονία

Ωμή παρέμβαση Ράμα υπέρ Μητσοτάκη και κατά αντιπολίτευσης – Κατά τα άλλα… τσακώνονται για τον Μπελέρη (Video)

Έθαψαν καταγγελίες ενεργειακών κολοσσών για μίζες

Συμφωνία Πρεσπών: Ο Κασσελάκης αναδεικνύει την υποκρισία ΝΔ και Γεωργιάδη – «Έπαιξαν στα ζάρια ένα εθνικό θέμα» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter