Όταν το NBA All Star Game έσπασε το ρεκόρ της… ΑΕΚ! (photos & video)

Όταν το NBA All Star Game έσπασε το ρεκόρ της… ΑΕΚ! (photos & video)

Χρειάστηκε να περάσουν 42 χρόνια για να καταρριφθεί το ρεκόρ προσέλευσης στον τελικό Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης ανάμεσα στην ΑΕΚ και στη Σλάβια Πράγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο το 1968.

Του Γιάννη Ράμμα/ irammas@eurohoops.net

Ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός για την ΑΕΚ, ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για την Ελλάδα, μία αξέχαστη βραδιά. Μπροστά σε (περισσότερους από) 80.000 θεατές η ΑΕΚ επικρατούσε της Σλάβια Πράγας με 89-82 στο Παναθηναϊκό Στάδιο και γινόταν Κυπελλούχος Ευρώπης, αθάνατη, ταινία.

Ήταν 4 Απριλίου 1968.

Χρειάστηκε να περάσουν

41 χρόνια, 10 μήνες και 10 ημέρες

15.291 ημέρες

για να καταρριφθεί το ρεκόρ προσέλευσης σε παιχνίδι μπάσκετ κι οι άνθρωποι του Guinness World Records να ανανεώσουν τα βιβλία τους.

Όπως τότε, λόγω Καλλιμάρμαρου, χρειάστηκε κι αυτή τη φορά ο χώρος να είναι ιδιαίτερος. Το ίδιο ήταν κι ο λόγος.

Σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, και τον ομόλογό του στους Ντάλας Κάουμποϊζ, Τζέρι Τζόουνς, το ΝΒΑ είχε επιλέξει ως έδρα του All Star Game το 2010 το Cowboys Stadium στο Άρλινγκτον του Τέξας. Ήταν το δεύτερο All Star Game με οικοδεσπότες τους Μαβς μετά από το 1986 (Reunion Arena, Ντάλας) και το δεύτερο σε γήπεδο φούτμπολ μετά από το 1996 όλως τυχαίως ξανά στο Τέξας (Alamodome, Σαν Αντόνιο).

Οι αλλαγές στο Cowboys Stadium ήταν πολλές ώστε η χωρητικότητα να ανέλθει από τις 80.000 στις 100.000+.

Το μόνο που απέμενε ήταν πού θα τερμάτιζε το ρεκόρ. Η ανακοίνωση στο ημίχρονο του παιχνιδιού ανάμεσα σε Ανατολή & Δύση ήταν εκκωφαντική:

108.713 θεατές!

Ήταν 14 Φεβρουαρίου 2010…

Photo credit: Getty Images

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter