Για το cd

Όταν το "Πρώτο Θέμα" ζητά συγγνώμη από την οικογένεια Κηλαηδόνη (Photo)

Θυμάστε την ιστορία με το cd του Λουκιανού Κηλαηδόνη που έδωσε το Πρώτο Θέμα αμέσως μετά το θάνατο του συνθέτη… προσπαθώντας να κερδίσει κυκλοφορία;

Η αλήθεια όμως είναι πως ο Κηλαηδόνης δεν είχε καμία προτίμηση για το Πρώτο Θέμα και το είχε δηλώσει εγκαίρως σε άσχετη φάση και αρκετά πριν το θάνατό του: «Το Πρώτο Θέμα δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα».

Η εφημερίδα ωστόσο δεν φαίνεται πως έδωσε καμία σημασία σε αυτές τις δηλώσεις και έσπευσε να εκμεταλλευτεί τον θάνατό του υπολογίζοντας σε κάποια αύξηση της κυκλοφορίας.

Η κίνηση αυτή πάντως δεν άρεσε καθόλου στην οικογένεια που έσπευσε να δηλώσει:

«Σας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, καθώς και την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την ενέργειά σας αυτή, για την οποία, όπως γνωρίζετε, δεν λάβατε (και ούτε θα μπορούσατε ποτέ να έχετε λάβει), καμία άδεια, ούτε από τον αείμνηστο Λουκιανό, ούτε βέβαια, ύστερα από την απώλειά του, από εμάς».

Το Πρώτο θέμα πάντως προσπάθησε να «επανορθώσει» μετά από μεγάλο διάστημα με έναν «κρυμμένο» μονόστηλο στη δεύτερη σελίδα της:

«(…) Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και να ζητήσουμε συγγνώμη από την οικογένεια του Λουκιανού Κηλαηδόνη, διότι με την κυκλοφορία αυτή παραγνωρίστηκε, χωρίς τούτο να είναι στις προθέσεις μας, η αναγόμενη σε ιδεολογικούς λόγους, ρητά εκπεφρασμένη βούληση του Λουκιανού Κηλαηδόνη να μην κυκλοφορήσουν έργα του με την εφημερίδα μας. Δηλώνουμε ότι σεβόμαστε τη βούληση του αείμνηστου Λουκιανού Κηλαηδόνη καθώς επίσης και τις επιλογές της οικογένειάς του ως προς τους τρόπους διαφύλαξης και ανάδειξης του έργου και της μνήμης του».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.