Όταν το ΥΠΕΞ δεν ξέρει καν για τους Έλληνες Εβραίους!

Αίσθηση και αποτροπιασμό προκάλεσε η βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος, καθώς και του χώρου της Συναγωγής που σημειώθηκε στη Λάρισα την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη, όμως, αίσθηση και ερωτήματα προκαλεί η σπουδή του υπουργείου Εξωτερικών (!) να προβεί σε σχετική ανακοίνωση καταγγελίας της αποτρόπαιης αυτής πράξης: 

«Καταδικάζουμε την ειδεχθή βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Λάρισα, μία αποτρόπαια πράξη που προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και δεν συνάδει με τον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας»

Παραμένει ακατανόητο το γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις στο υπουργείο Εξωτερικών θεωρούν αναγκαίο να προβαίνουν σε δηλώσεις και καταγγελίες. Μήπως ακόμη θεωρούν τους Ελληνες Εβραίους… αλλοδαπούς;

Και, βέβαια (λεπτομέρεια θα πει κανείς...) ο βανδαλισμός δεν έγινε στο νεκροταφείο, όπως γράφεται στην ανακοίνωση. Αλλά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Μάλλον copy/paste στο γόνατο ήταν η «καταδίκη» του ΥΠΕΞ. Διπλή ντροπή. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.