Οταν τρώνε δεν μιλάνε

Οταν τρώνε δεν μιλάνε

Εχουμε μια κυβέρνηση που με πρόσχημα την πανδημία μοιράζει το κρατικό χρήμα μόνο με απευθείας αναθέσεις. Και ένα πολιτικό προσωπικό που πορεύεται με στημένες αφηγήσεις, μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα.

Αυτή λοιπόν η «επιτελική» για τους κολλητούς κυβέρνηση και αυτά τα στελέχη με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες δεν ήταν ποτέ δυνατόν να μοιράσουν με διαφάνεια και ευρύτερα αποδεκτούς κανόνες τα κονδύλια για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Το αντίθετο μάλιστα, ήταν ευθύς εξαρχής φανερό ότι θα μοίραζαν το 70% των 20 εκατομμυρίων ευρώ στους μεγάλους, φιλικούς στην κυβέρνηση «παίκτες» που εξασφαλίζουν τη μαζική προβολή της ατζέντας του Μαξίμου και θάβουν κάτω από σωρούς σκουπιδιών ό,τι ενοχλεί τον Μητσοτάκη και τους συν αυτώ.

Το υπόλοιπο 30% ήταν σαφές ότι προοριζόταν ως τονωτική ένεση σε ασημαντότητες που αποτελούν όμως τον μικροπολιτικό «γαλάζιο» περίγυρο, ενώ τμήμα του θα δινόταν ως άλλοθι σε αντιπολιτευτικά ΜΜΕ. Βέβαια, ακόμη και τώρα που κατόπιν πιέσεων (και του Documento) δόθηκε ο κατάλογος με όσους έλαβαν (πολλά ή λίγα) διαφημιστικά κονδύλια κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό το πόσα δόθηκαν σε κάθε Μέσο.

Κι αυτό διότι για τους «γαλάζιους» επιτελικούς το κύριο είναι να μη χαλάσει η μανέστρα, οπότε δεν πρέπει να αποκαλυφθούν τώρα οι ανισότητες στην «επιτελική» εύνοια, ούτε οι διαβαθμίσεις και οι υποκατηγορίες διαπλοκής. Το ζήτημα δηλαδή είναι οι ημέτεροι να παραμείνουν μπουκωμένοι για να μη… μιλάνε, δίχως να κοιτάνε ο ένας το «ταμείο» του άλλου.

Και όλα αυτά δεν τα αποφάσισε μόνος του κάποιος Πέτσας, ούτε βέβαια ωφελούνται κυρίως αυτός και οι δικοί του κουμπάροι. Τη μερίδα του λέοντος και του οφέλους και των ευθυνών την έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό ο Πέτσας μένει στη θέση του παρότι πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter