Οταν χαίρονται και αισιοδοξούν οι λίγοι

Οταν χαίρονται και αισιοδοξούν οι λίγοι

Οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς βρίσκουν την Ελλάδα σε μια μεταβατική περίοδο.

Όλα όσα είχαν δρομολογηθεί επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε οικονομία, κοινωνία, υγεία, παιδεία αλλάζουν.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους έξη αυτούς μήνες διακυβέρνησης της χώρας, έχει δρομολογήσει αλλαγές που φέρνουν τα πάνω – κάτω κυρίως στην οικονομία από την οποία βέβαια αρχίζουν όλα.

Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε για το 2020 έχει αλλάξει τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες με αποτέλεσμα τα κατώτερα και τα μεσαία εισοδήματα να βλέπουν το μέλλον δυσοίωνο.

Οι υποσχέσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις περιορίζονται στο «τρομερό» ποσόν των 23 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.

Ο νόμος που θα εφαρμόζεται από την πρωτοχρονιά φέρνει τον εφιάλτη των «κόκκινων» δανείων μέσα στα περισσότερα νοικοκυριά.

Το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας εκπνέει τον Απρίλιο και δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάτι που να μπορεί να το αντικαταστήσει, με αποτελέσματα να αρχίσουν οι πλειστηριασμοί.

Η ανεργία έχασε τη δυναμική πτωτική της τάση και έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα περιμένοντας το καλοκαίρι για να δει άσπρη μέρα.

Και μέσα στην οικονομική ανασφάλεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να εξαπολύσει μια πρωτοφανή αστυνομική βία, με κύρια χαρακτηριστικά την κατάχρηση εξουσίας κατά αθώων πολιτών, όπως συνέβη στα Εξάρχεια, το Κουκάκι και την αγορά του Αμαρουσίου.

Τα εθνικά μας θέματα με την επιθετικότητα του Ερντογάν, διέρχονται μια κρίσιμη περίοδο με ένα θερμό επεισόδιο να είναι πιθανό ανά πάσα στιγμή. Η κυβέρνηση αιφνιδιασμένη προσπαθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες αλλά δεν διαθέτει την επεξεργασμένη εκείνη πολιτική που απαιτείται.

Όσοι πίστεψαν στις υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος βλέπουν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται και η χώρα να κατρακυλάει σε μια γενική αβεβαιότητα.

Η πορεία προς την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας, ψήφισης νέου εκλογικού νόμου και πιθανόν νέα εκλογική αναμέτρηση μέσα στη χρονιά που μας έρχεται επιτείνει την ανησυχία των πολιτών.

Μόνο μια μικρή μειοψηφία υψηλόμισθων και μεγαλοεπιχειρηματιών, φίλων της κυβέρνησης, αισιοδοξεί. Γιατί ως γνωστόν ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Είναι στο χέρι των πολιτών να αλλάξουν το κλίμα. Γιατί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχουν να περιμένουν τίποτα.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter