Οθωμανική φιέστα έξω από την Αγία Σοφία

Οθωμανική φιέστα έξω από την Αγία Σοφία

Χιλιάδες μουσουλμάνοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για «προσευχή έξω από την Αγία Σοφία στις 04.00 τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου».

Η πρόσκληση ήταν από το “Ίδρυμα Νέων της Ανατολίας”, με αφορμή την έναρξη στις 15 Μαΐου του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στο μουσουλμανικό κόσμο.

Το Ίδρυμα έχει κάνει κι άλλες φορές ανάλογη εκδήλωση, ζητώντας πάντα τη μετατροπή του Μουσείου (σημ: από το 1939) σε τζαμί.

«Με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων που είναι η κατάκτηση της συνείδησης και της αγάπης στην καρδιά, θα κάνουμε πρωινή προσευχή σε αυτή την πλατεία», έλεγε στο προσκλητήριο του ο Πρόεδρος της Ένωσης, μόνο που ως φαίνεται κάθε άλλο παρά τόσοι ήταν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του.

Ήταν πάντως αρκετοί, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που ανήρτησαν στα social media εκείνοι του ανταποκρίθηκαν και ξενύχτησαν έξω από την Αγία Σοφία, για να προσευχηθούν στις 04:00 τα ξημερώματα.

Το Ίδρυμα στήνει και φιέστες για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης κι έτσι αργότερα σήμερα, στο στάδιο «Kocaeli Gebze Alaettin Kurt», αναμένεται να γίνει αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης από τους Οθωμανούς.

Πηγή: koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter