Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Η επικοινωνία είναι τέχνη. Την είχαν σπουδάσει οι καλόγεροι του Μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι για να μπορούν να καταβροχθίζουν παϊδάκια και κοψίδια με ήσυχη συνείδηση.

Μπορούμε επομένως να αποδώσουμε τα εύσημα της αριστείας σε αυτή σε διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες. Δεν είναι λίγο π.χ. να βγαίνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική συνέντευξη και να εξαγγέλλει με περηφάνια ότι η Ελλάδα έχει φροντίσει για την προμήθεια του εμβολίου και μάλιστα να την προσδιορίζει με ύψιστη χρονική ακρίβεια. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι κατασκευάστηκε στα εργαστήρια του Μεγάρου Μαξίμου με βασική ουσία το φιλότιμο, αλλά μάλλον η χημική σύσταση δεν ανήκει πλέον στις αρμοδιότητές του. Αγνοεί βέβαια συστηματικά τις καταγγελίες

των ιατρικών συλλόγων. Πρόσφατα η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής: «Ενώ οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ ξεπερνούν τις 5.000, το υπουργείο Υγείας τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας εξέδωσε προκήρυξη για μόλις 82 θέσεις πανελληνίως! Ενώ οι 560 κλίνες ΜΕΘ ήταν να γίνουν 1.200 έγιναν 720. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Χανίων διαφημίζονται οκτώ νέες κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων προσώρας δεν λειτουργεί καμία!».

Για τα 14 κρούσματα στους υγειονομικούς εργαζόμενους του ΑΧΕΠΑ η κ. Κατσίμπα, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, δήλωσε: «Δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση αν γίνονταν τακτικά τεστ». Σημείωσε δε ότι κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους φορούν την ίδια χειρουργική μάσκα, παρόλο που πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις ώρες.

Η υποκρισία διαπρέπει όταν δεν δίνεται στη δημοσιότητα ο αριθμός των κρουσμάτων στα νησιά όπου επιβλήθηκαν αυστηροί περιορισμοί, με την πρόφαση ότι δεν θέλουν να τα στοχοποιήσουν, ενώ στην πραγματικότητα αρνούνται να ομολογήσουν ότι ξέφυγε ο έλεγχος. Η κυβέρνηση είχε αρκετούς μήνες στη διάθεσή της να θωρακίσει το ΕΣΥ για το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος της πανδημίας που επιστημονικά θεωρούνταν δεδομένο. Αλλά πού να βρει καιρό; Αναλώθηκε σε εκδηλώσεις αυτοθαυμασμού και τώρα που επιβεβαιώνεται η λαϊκή παροιμία «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό» τρέχει καταϊδρωμένη να μπαλώσει τα αμπάλωτα. Η βαριά λαβωμένη αξιοπιστία της βρήκε άλλοθι στην ανευθυνότητα των πολιτών. Παραφράζει τη ρήση του Σαρτρ «η κόλαση είναι οι άλλοι» και στρουθοκαμηλίζει για να μην παραδεχτεί τις ολιγωρίες της.

Απόφοιτος του Χάρβαρντ στην επικοινωνία και ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Εχοντας πολλά ένσημα στο ενεργητικό του σε οικογενειακές φωτογραφίσεις, όλοι τον ξέραμε ως συνώνυμο του πολιτικού κιτς. Στο σπίτι του ο χρυσός οδηγός δεν είναι ο κατάλογος με επαγγελματικά τηλέφωνα αλλά ο σοφέρ του. Τις προάλλες τον είδαμε στο λιμάνι να προΐσταται κλιμακίου που διενεργούσε τεστ σε όσους επέστρεφαν από τις διακοπές τους. Ο Πατούλης εφαρμόζει πιστά την άλλη παροιμία «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει». Τo σχέδιο «Ερμής» ανανεώθηκε με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής παρά τις νομικές ενστάσεις και τη ζημιά του δημοσίου. Αλήθεια, έκανε το τεστ στις ξανθιές που τον περιστοίχιζαν στο πάρτι της γυναίκας του τον Ιούλιο ή οι ξανθιές δεν κολλάνε, ειδικά όταν έχουν ασπίδα προστασίας τη χρυσόσκονη;

H Χρύσα Κακατσάκη είναι φιλόλογος ιστορικός Τέχνης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter