Ό,τι τελειώνει σε -τς

Ό,τι τελειώνει σε -τς

Η βραχύβια πορεία των τριών ομάδων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Champions League του μπάσκετ υπενθύμισε στους αιθεροβάμονες αυτό που οι προσγειωμένοι είχαν επισημάνει από καιρό.

Το επίπεδο της ελληνικής Α1, όπως το καθρεφτίζουν οι «μεγαλομεσαίες» του ομάδες, είναι χαμηλό και ασφαλώς όχι αντάξιο των 6+3 ευρωτροπαίων που έφεραν στη χώρα οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Το πυροτέχνημα της προηγούμενης εβδομάδας, όταν ο ιεραρχικά 5ος της δικής μας Λίγκας ΠΑΟΚ νίκησε με πειστικό τρόπο την πρωτοπόρο της ισπανικής ACB Ιμπεροστάρ αποδείχθηκε ακριβώς τέτοιο, πυροτέχνημα. Στον αγώνα ρεβάνς, η ηφαιστειογενής Τενερίφη έσκασε και έκανε στάχτη τον πελαγωμένο «Δικέφαλο».

Ο ΠΑΟΚ έχει, τουλάχιστον, άλλοθι: ο ίδιος αποδεκατίστηκε από τραυματισμούς, ενώ ο αντίπαλός του έχει για πελάτες φέτος τη Ρεάλ, τη Βασκόνια, τη Μπαρτσελόνα. Ο Άρης τι δικαιολογία έχει απέναντι στη μέτρια γαλλική Βιλερμπάν; Ισοπαλία στο Αλεξάνδρειο, συντριβή στο ιστορικό «Αστρομπάλ», μηδέν εις το πηλίκον. Η ΑΕΚ των πολλών μετεγγραφών και του αυξημένου προϋπολογισμού πώς μπορεί να εξηγήσει την απύθμενη μετριότητά της, απέναντι στη Μονακό;

Και οι τρεις επαναληπτικοί εξελίχθηκαν σε οδυνηρές περιπέτειες, μολονότι οι ομάδες μας (ιδίως οι δύο «κιτρινόμαυρες») είχαν αρκετό κόσμο στο πλευρό τους. Τον χαμηλότερο βαθμό από όλες πήρε η ΑΕΚ, όχι μόνο επειδή έπεσε αμαχητί, αλλά και εξαιτίας της ανεξήγητα κακής συμπεριφοράς του προπονητή της, Γιούρε Ζντοβτς.

Ο Σλοβένος χύμηξε στον αγωνιστικό χώρο και πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις τους διαιτητές, αφήνοντας με το φέρσιμό του την ομάδα ακέφαλη, τη στιγμή που οι παίκτες του επιχειρούσαν την ύστατη αντεπίθεση. Πολλάκις υπότροπος σε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές, αλλά και προπονητικά ανεπαρκής, ο Ζντοβτς απολύθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Επισήμως, η συνεργασία λύθηκε “κοινή συναινέσει”. Το γενναιόδωρο συμβόλαιο που εξέπνεε το καλοκαίρι του 2018 ήταν το τελευταίο εμπόδιο, αλλά ο διακανονισμός που επήλθε έκοψε τον ομφάλιο λώρο.

Η διοίκηση Αγγελόπουλου πιέστηκε από το κοινό της ομάδας, το οποίο ζητούσε ένα ηλεκτροσόκ, εν όψει του δευτεριάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι δίκαιες αποδοκιμασίες των οπαδών της ΑΕΚ που ήπιαν το πικρό ποτήρι στο Πριγκηπάτο ήταν ένα δυσοίωνο σάουντρακ στο φινάλε της ευρωπαϊκής περιπέτειας της ομάδας. Ό,τι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός και ό,τι τελειώνει σε -τς δεν είναι απαραίτητα Ομπράντοβιτς ή Ίβκοβιτς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter