#Our revolution_your eyes: Trend αλληλεγγύης στο διαδίκτυο για τους τραυματίες διαδηλωτές

#Our revolution_your eyes: Trend αλληλεγγύης στο διαδίκτυο για τους τραυματίες διαδηλωτές

Ακτιβιστές από το Λίβανο άρχισαν μία διαδικτυακή καμπάνια αλληλεγγύης για τους διαδηλωτές που χτυπήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκομίζοντας σοβαρούς τραυματισμούς στα μάτια τους.

Ο Λίβανος μπαίνει στον τέταρτο μήνα μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με τους πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους ζητώντας από τους κυβερνώντες να λάβουν άμεσα μέτρα για την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας. 

Το απόγευμα του Σαββάτου, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βηρυτού, δίπλα στο κτίριο της Βουλής, δεχόμενοι επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θέλησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση χρησιμοποιώντας αντλίες νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού, πάνω από 350 διαδηλωτές τραυματίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, οδηγώντας τους πολίτες του Λιβάνου στο να ανοίξουν ένα νέο trend στο διαδίκτυο, αναρτώντας φωτογραφίες στις οποίες ποζάρουν έχοντας το ένα τους μάτι καλυμμένο, δηλώνοντας αλληλεγγύη σε όσους τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις, πέφτοντας θύματα ακραίας αστυνομικής βίας. 

Μάλιστα το hashtag που χρησιμοποιείται -στα αραβικά- για το εν λόγω trend είναι το «Η επαναστασή μας είναι τα μάτια σας»

(Με πληροφορίες από το middleeasteye.net)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter