Θωμαϊδης: Χωρίς μέτρα, θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα

Θωμαϊδης: Χωρίς μέτρα, θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα

Για την πορεία του κορονοϊού η οποία δεν φαίνεται να κάμπτεται μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης ο οποίος προειδοποίησε πως αν δεν ανασχεθεί η διασπορά του ιού μπορεί να φτάσουμε στα 3.000 νέα κρούσματα ημερησίως.

«Είδαμε πολύ νωρίς την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής και ενημερώσαμε τους ειδικούς» είπε ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι από τα στοιχεία που εξετάζουν φαίνεται η επιδημιολογική εικόνα «7-10 ημέρες νωρίτερα».

Ο καθηγητής στάθηκε ιδιαίτερα στη μη εφαρμογή της τηλεργασίας στον επιθυμητό βαθμό, αλλά και στο άνοιγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην έξαρση των κρουσμάτων.

Ο κ. Θωμαϊδης παραδέχθηκε πως είναι μία δύσκολη εξίσωση η ισορροπία μεταξύ της υγειονομικής προφύλαξης, της οικονομίας και της ψυχολογικής επιβάρυνσης του πληθυσμού από το lockdown και συμπλήρωσε πως «είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης».

«Ελπίζω πως με τα μέτρα που θα ληφθούν, θα δούμε μία ανάσχεση της διασποράς του ιού», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θωμαϊδης επισήμανε την Τρίτη πως σύμφωνα με τα λύματα της Αττικής, το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό και δεν παρουσιάζει καμία αξιοσημείωτη μεταβολή. Αντίθετα παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν και τον Ιανουάριο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter