Θωρακίζεται η Ιταλία μετά τις επιθέσεις σε Βερολίνο και Αγκυρα

Θωρακίζεται η Ιταλία μετά τις επιθέσεις σε Βερολίνο και Αγκυρα

Να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας αποφάσισαν οι Ιταλοί, μετά από τις επιθέσεις στο Βερολίνο και την ‘Αγκυρα. Σύμφωνα με τον Τύπο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα «παθητικά μέτρα ασφαλείας», με κιγκλιδώματα και άλλα μέσα ικανά να εμποδίζουν την είσοδο, κυρίως σε «ευαίσθητες περιοχές» σε μεγάλα φορτηγά.

 Όταν οι αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, θα μπορεί να αποφασίζεται ακόμη και η ακύρωση εκδηλώσεων ή δημοσίων συναντήσεων.

Ο νομάρχης του Μιλάνου, Aλεσάντρο Μαραγκόνι, δήλωσε ότι πρόκειται να θέσει άμεσα σε εφαρμογή το όλο σχέδιο, σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία, απαγορεύοντας στα φορτηγά να προσεγγίζουν σημεία στα οποία θα συγκεντρώνεται πλήθος τουριστών, κατοίκων ή πιστών. Αναμένεται να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες και όλοι οι υπόλοιποι νομάρχες της χώρας, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μιννίτι έκανε γνωστό ότι η Επιτροπή Στρατηγικής Ανάλυσης κατά της Τρομοκρατίας, τις ημέρες αυτές θα είναι διαρκώς ενεργή.

«Στην Ιταλία δεν υπάρχει ο κίνδυνος μηδέν και η εγρήγορση κατά της τρομοκρατίας είναι πάντα ιδιαίτερα υψηλή», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter