«Όχι άλλη μία πόλη μέσα στην πόλη» – Συναυλία κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για παρέμβαση στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ

«Όχι άλλη μία πόλη μέσα στην πόλη» – Συναυλία κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για παρέμβαση στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ

Συναυλία – εκδήλωση πραγματοποιούν κάτοικοι και φορείς που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κόντρα στα σχέδια για τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου και ν σταματήσει κάθε παρέμβαση στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Η συναυλία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 Απριλίου στις 19:30, στο μετρό Δάφνης (Πλατεία Καλογήρων).

Οι κάτοικοι λένε «”ναι” σε ένα ανοιχτό πάρκο αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού και υγείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΑΦΝΗΣ [ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ] ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ,

20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – ΣΤΙΣ 19:30

 Παραμένει αμετακίνητη η βούλησή μας για την προάσπιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και την, με κάθε θεσμική – δόκιμη ενέργεια, αποτροπή της δημιουργίας Κυβερνητικού Πάρκου στον δήμο μας. «Όχι» στην τσιμεντένια υπουργούπολη. «Ναι» σε ένα ανοιχτό πάρκο αθλητισμού, πρασίνου, πολιτισμού και υγείας. Διαβούλευση με τους πολίτες την τοπική κοινωνία και τους όμορους Δήμους. Δημιουργία χώρου δημοτικού πάρκου ζωής, με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση σε όλους. Η Υπουργούπολη με τους χιλιάδες τόνους τσιμέντου και τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτή, θα αλλοιώσει για πάντα τον χαρακτήρα των γειτονιών μας και θα υποβιβάσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και της ευρύτερης περιοχής. Κατάργηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ ως κυβερνητικό πάρκο [την από 21/09/23 απόφαση έγκρισης πολεοδομικού σχεδιασμού ΣΜΠΕ & περιβαλλοντικών όρων καθώς & το άρθρο 92 Νόμος 4864/2021]. Στήριξη κάθε θεσμικού και δόκιμου μέσου αγώνα.

Εκπόνηση με πρωτοβουλία του Δήμου ενός νέου σχεδίου αξιοποίησης, στη λογική του πάρκου πρασίνου με ήπιες μορφές αθλητισμού, πολιτισμού, διοίκησης, που θα λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες και τις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών. Διασφάλιση επαρκών και νέων χώρων αθλητισμού (πχ νέο κλειστό γήπεδο basket και προπονητήρια ποδοσφαίρου, 5X5, εγκαταστάσεις πολιτισμού σε συνεννόηση και διαβούλευση με τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας). Αξιοποίηση του υφιστάμενου κτηριακού αποθέματος που έχει κριθεί ως διατηρητέο, κατά τρόπο ώστε τα κτήρια να αναβαθμισθούν. Να είναι χρηστικά, λειτουργικά και με κατάλληλο σύγχρονο εξοπλισμό για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων που θα στεγάζουν.

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την εκπόνηση και την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων μελετών και πολεοδομικών παρεμβάσεων στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Πλήρης διερεύνηση των περιβαλλοντικών συνθηκών, αποκατάσταση και εξυγίανση του περιβάλλοντος από τη ρύπανση όπως απαιτεί το θεσμικό πλαίσιο και οι βέλτιστες τεχνικές.

Καλούμε την Κυβέρνηση να:

  • Καταργήσει τη διάταξη για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο [άρθρο 92 Νόμος 4864/2021].
  • Σταματήσει κάθε παρέμβαση στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ και να σεβαστεί την εν ισχύ από το 2011 και εξής απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Σεβαστεί τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να αποδώσει σε δημόσιο έλεγχο τον χώρο και να μην προχωράει ερήμην της τοπικής κοινωνίας σε αποφάσεις που καταστρατηγούν τον βασικό κορμό της πάγιας διεκδίκησης των πολιτών για τον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.
  • Αποσύρει την απαράδεκτη ΣΜΠΕ που προφανώς δεν σταθμίζει τα πραγματικά δεδομένα και τις επιπτώσεις του τσιμέντο πάρκου καθώς και κάθε άλλη ενέργεια υλοποίησης αυτού του σχεδίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter