Oχι άλλο ρεβεγιόν με τον Πέτσα

Oχι άλλο ρεβεγιόν με τον Πέτσα

Το κακό τού να τρέχει έξω με χίλια ο κορονοϊός είναι ότι πρέπει να κλεινόμαστε εμείς μέσα. Κι όταν κλεινόμαστε μέσα –και έχουμε κλειστεί για πολύ καιρό– αναγκαστικά μένουμε εκτεθειμένοι στην τηλεόραση. Και το ιικό φορτίο της και ακόμη περισσότερο των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων παραείναι βαρύ.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε δελτία ειδήσεων τα «νέα» των ριάλιτι και οι αερολογίες του ενός ή του άλλου υπουργού και να καταχωνιάζεται ή να εξαφανίζεται η έκθεση του Bloomberg για τη διαχείριση της πανδημίας από διάφορες χώρες επειδή κατατάσσει την Ελλάδα στην 50ή από τις 53 θέσεις! Δεν καταχωνιάστηκε βέβαια επειδή απλώς κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά αντίθετα επειδή τα στελέχη των πετσωμένων ΜΜΕ κάνουν πολύ καλά τη δουλειά που τους ζητήθηκε από τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς του Μαξίμου και από το «περιβάλλον» του πρωθυπουργού της… αριστείας. Γιατί όταν μια χώρα πατώνει σε τέτοια ζητήματα και μάλιστα όταν εφαρμόζει ένα από τα αυστηρότερα lockdown παγκοσμίως, κάτι που δεν διέφυγε από τους συντάκτες της έκθεσης, σημαίνει ότι κάτι (ή μάλλον πολλά) δεν κάνει καλά η κυβέρνηση που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις πολιτικές «αντιμετώπισης» της πανδημίας.

Αλλά αυτές ακριβώς οι «πολιτικές» είναι ανύπαρκτες. Και γι’ αυτό δεν υπάρχει ουσιαστική αύξηση των ΜΕΘ/ ΜΑΘ όταν λ.χ. η γειτονική μας Σερβία που δεν διαθέτει δα και πολλούς πόρους έφτιαξε σε μερικούς μήνες δύο νοσοκομεία με 1.300 κλίνες εντατικής θεραπείας. Γι’ αυτό δεν έγινε τίποτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και γι’ αυτό δεν ελήφθησαν ειδικά μέτρα στους χώρους εργασίας.

Γιατί τα μόνα μέτρα που λαμβάνουν οι νεοφιλελεύθεροί μας είναι να ανακοινώνουν με πολλά ταρατατζούμ ότι θα εμβολιάζονται έως και δύο εκατομμύρια συμπολίτες μας κάθε μήνα και να εξαφανίζουν από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ κάθε αριθμητική αναφορά όταν τα «εκατομμύρια εμβόλια» περιορίζονται σε 150.000 και αν…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter