«Όχι» από Συμβούλιο Εφετών στην έκδοση του Agarmis Burak στην Τουρκία

«Όχι» από Συμβούλιο Εφετών στην έκδοση του Agarmis Burak στην Τουρκία

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε τη Δευτέρα, ακόμα ένα τουρκικό αίτημα έκδοσης, αυτή τη φορά σχετικά με τον 24χρονο Agarmis Burak, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με άλλους οκτώ συμπατριώτες του στην Αθήνα και κρατείται στις φυλακές Λάρισας.

O 24χρονος Τούρκος διαμένει εδώ και 17 χρόνια στην Ολλανδία και είναι πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής. Κατηγορείται από τις τουρκικές Αρχές για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά στο δικαστήριο. Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης για την έκδοση ο Agarmis Burak είπε πως θέλει να γυρίσει στην Ολλανδία οπού σπούδαζε και εργαζόταν, ενώ τόνισε πως διώκεται από τις τουρκικές Αρχές διότι αγωνίζεται για την δημοκρατία.

Επίσης, σημείωσε πως δεν θέλει να εκδοθεί στην Τουρκία γιατί πιστεύει πως θα υποστεί βασανιστήρια. Κατά την διάρκεια της δίκης κατέθεσαν δύο μάρτυρες οι οποίοι υποστήριξαν πως η πολιτική κατάσταση στη Τουρκία δεν είναι καλή, δηλώνοντας βέβαιοι πως εφόσον εκδοθεί ο Agarmis Burak θα υποστεί βασανιστήρια. Ο εισαγγελέας πρότεινε να είναι αρνητική η απόφαση για την έκδοση του 24χρονου με το σκεπτικό ότι η κατάσταση στην γειτονική χώρα δεν είναι καλή για περιπτώσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται πως αυτή είναι η δεύτερη απορριπτική απόφαση του Συμβούλιο Εφετών Λάρισας στο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση Τούρκου κρατουμένου, καθώς την Μεγάλη Εβδομάδα υπήρξε αρνητική γνωμάτευση και για την έκδοση στην Τουρκία του αρθρογράφου Ali Ecram Gokoglou που βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter