«Όχι» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο αίτημα Βαρουφάκη για πρόσβαση στο έγγραφο της ΕΚΤ για τη διακοπή του ELA

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αρνήθηκε την πρόσβαση σε έγγραφα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία αφορούν την απόφασή της να παγώσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες το 2015.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο Γερμανός βουλευτής Φάμπιο Ντε Μασί ζήτησαν πρόσβαση για την απόφαση της ΕΚΤ, οι οποίοι και υποστηρίζουν ότι ήταν μία μη νομιμοποιημένη κίνηση, η οποία είχε ως στόχο να αναγκάσει την Αθήνα να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της.

Ωστόσο, το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ δήλωσε ότι η ΕΚΤ δικαίως αρνήθηκε την πρόσβαση στο έγγραφο, προκειμένου να προστατεύσει το «χώρο της να σκέφτεται».

«Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των αιτούντων, η ΕΚΤ μπορούσε να λάβει υπόψη τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε η αποκάλυψη του εγγράφου στον χώρο, που έχει να σκέφτεται τόσο το 2015 όσο και μετά το 2015» αναφέρουν οι τρεις δικαστές στην απόφασή τους σύμφωνα με το Reuters.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Γερμανός βουλευτής Φάμπιο Ντε Μασί έχουν δύο μήνες για να προσβάλουν την ετυμηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.