«Όχι» από το ΣτΕ στους παλαιούς μετόχους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας - με μεγάλη καθυστέρηση - η αίτηση των παλαιών περίπου 2.800 μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος, που στρεφόντουσαν κατά της μεταβίβασης στο νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση της απόφασης καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο χρειάστηκε 7 ολόκληρα χρόνια για να εξετάσει την προσφυγή των μετόχων και να εκδώσει απόφαση.

Στην προσφυγή τους οι μέτοχοι επί της ουσίας στρεφόντουσαν κατά της μεταβίβασης, και ειδικότερα ζητούσαν να ακυρωθεί σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών,(1124/Β9) όπως και η απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών στοιχείων τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο νέο.

Οι προσφεύγοντες μέτοχοι ζητούσαν ειδικότερα να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο τηςΤράπεζας της Ελλάδος με το οποίοι εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα:

1) περί βιωσιμότητας του Τ.Τ., 2) για τη σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (Νέο Τ.Τ. Ελλάδος), 3) για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ, 4) για την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και 5) τον ορισμό των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μπορεί το Δ΄ τμήμα του ΣτΕ να απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των περίπου 2.800 μετόχων, ωστόσο οι προσφεύγοντες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν εκ νέου στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, αυτή τη φορά για να διεκδικήσουν αποζημίωση, περίπου 5000 ευρώ ο καθένας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.