Όχι από τον Δήμο της Κω στο κλειστό κέντρο προσφύγων

Φωτογραφία αρχείου

Αντίθετο στην δημιουργία κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου στο νησί της Κω είναι το δημοτικό συμβούλιο, που ασχολήθηκε επισταμένως με το ζήτημα σε συνεδρίαση του. Η απόφαση ωστόσο ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Μετά από περίπου 6 ώρες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και αντεγκλήσεων σε ένα τόσο κομβικό ζήτημα το οποίο ταλανίζει τον τόπο, δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. , ενώ το ψήφισμα που πρότεινε η Δημοτική Αρχή Κω πέρασε κατά πλειοψηφία ( με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής).

«Ζητάμε τη συμπαράσταση του συνόλου των δήμων όλης της επικράτειας στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας. Σε κάθε περίπτωση, ενωμένοι και με ομοψυχία, θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια και την ευημερία τους. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις εξαγγελίες της και καλούμε άμεσα τους βουλευτές Δωδεκανήσου σε συνάντηση στην Κω, με την συμμετοχή και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ψήφισμα που εκδόθηκε με απόφαση κατά πλειοψηφία, από τον δήμο Κω.

Δείτε παρακάτω το ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κω, στη συνεδρίαση του της 2ας Δεκεμβρίου 2019, μετά από διαλογική συζήτηση σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και τις επιπτώσεις του στην Κω και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα, πιστεύει ότι πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο η παγκόσμια φήμη του νησιού μας ως τόπου φιλοξενίας και προαγωγής των ανθρωπιστικών αρχών, ως πατρίδας του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη.

Η ανακοίνωση των μέτρων δεν μας ικανοποιεί.

Δηλώνουμε ότι:

1. Δεν αποδεχόμαστε τις εξαγγελίες σχετικα με τον σχεδιασμό, όπως αυτός, πρόσφατα ανακοινώθηκε.

2.Ζητάμε την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το παραπάνω ζήτημα.

3.Να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

4.Να αποσυμφορηθούν άμεσα και μαζικά τα νησιά.

Ζητάμε την συμπαράσταση του συνόλου των Δήμων όλης της επικράτειας, στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας.

Σε κάθε περίπτωση ενωμένοι και με ομοψυχία θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που αφορά την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Τέλος ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις εξαγγελίες της και καλούμε άμεσα τους βουλευτές Δωδεκανήσου σε συνάντηση στην Κω, με την συμμετοχή και των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.