Όχι ένα αλλά δύο κέντρα θα έχει στην Ε.Ε. η Goldman Sachs

Όχι ένα αλλά δύο κέντρα θα έχει στην Ε.Ε. η Goldman Sachs

Ο επικεφαλής της Goldman Sachs Λόιντ Μπλανκφάιν επιβεβαίωσε ότι μετά το Brexit η αμερικανική τράπεζα θα έχει δύο ευρωπαϊκά κέντρα, ένα στη Φρανκφούρτη και ένα στο Παρίσι, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Το Brexit μας ωθεί στην αποκέντρωση των δραστηριοτήτων μας», δήλωσε στην εφημερίδα ο Μπλανκφάιν, ύστερα από σχόλια στο Twitter για αυτό το θέμα.

«Δεν θα έχουμε πλέον ένα μόνο κέντρο, αλλά δύο, στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι, διότι είναι οι δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες», εξήγησε ο επικεφαλής της Goldman Sachs, χωρίς να δίνει διευκρινίσεις για το πώς θα κατανεμηθούν οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Θα έχουμε περισσότερους εργαζομένους στην ηπειρωτική Ευρώπη. Κάποιοι, εάν το θέλουν, θα έρθουν από το Λονδίνο, θα πάρουμε κι άλλους», περιορίστηκε να πει, εκτιμώντας ότι «πολλοί Αμερικάνοι προτιμούν να ζήσουν στο Παρίσι παρά στη Φρανκφούρτη, για διάφορους λόγους».

Την προηγούμενη εβδομάδα, πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η τράπεζα θα μεταφέρει ένα μεγάλο αριθμό χρηματιστών και τραπεζιτών από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη και το Παρίσι, ύστερα από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, χωρίς να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία.

Για να υπάρξει προετοιμασία για το Brexit, «όλος ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα σενάριο και γρήγορα», δήλωσε ο Μπλανκφάιν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter