Όχι παιγνίδια με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας κύριε Μητσοτάκη

Όχι παιγνίδια με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας κύριε Μητσοτάκη

Τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ένας ιδιόμορφος διάλογος σε στυλ κολοκυθιάς για το πόσες ψηφοφορίες θα χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Θα χρειάζονται τρεις; Θα χρειάζονται τέσσερις; Και γιατί όχι πέντε;

Μόνο που αυτό το παιγνίδι παίζετε γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να κοιμίσει κάποιους μέσα στο κόμμα του και όχι μόνο.

Είναι γνωστό, ότι στον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν προταθεί διάφορα ονόματα για πιθανό υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο που κανένας υποψήφιος δεν γίνεται κοινά αποδεκτός. Και στο σημείο αυτό αρχίζει η κολοκυθιά. Γιατί στις τρεις ψηφοφορίες η εκλογή θα γίνεται με 151 ψήφους. Στις τέσσερις με σχετική πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών. Δηλαδή θα μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος και με τρεις ψήφους. Αλλά και στις πέντε ψηφοφορίες θα γίνεται με σχετική πλειοψηφία. Μόνο που θα υπάρχει και η τέταρτη με τους 151.

Μπερδευτήκατε; Αυτό ακριβώς επιδιώκει και ο πρωθυπουργός. Να μπερδευτούν τα κόμματα και στο όνομα της αποσύνδεσης της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από προκήρυξη εκλογών, να εκλέξει αυτός τον Πρόεδρο της αρεσκείας του ακόμα και αν κάποιοι από το κόμμα του δεν τον ψηφίσουν.

Μόνο που αυτό είναι ένα βρώμικο παιγνίδι με τον θεσμό του πρώτου πολίτη της χώρας. Και δεν πρέπει να αφήσουμε κάποιους να παίζουν με τους θεσμούς της Δημοκρατίας. Γιατί όποτε έπαιξε κάποιος με αυτούς, η κατάληξη ήταν πάντα τραγική και για τη Δημοκρατία και για τους πολίτες της.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter