Οχι σε όλα, αλλά… όχι από όλους

Οχι σε όλα, αλλά… όχι από όλους

Σε τακτικό αδιέξοδο βρίσκεται η ΝΔ λίγες μέρες πριν από την ψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές.

Ο βασικός λόγος είναι ότι ο πρόεδρός της αποφάσισε το κόμμα να μην ψηφίσει ούτε τα θετικά μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. «Είναι ακατανόητη η απόφαση του Κυριάκου να μην ψηφίσουμε τα αντίμετρα που αφορούν τον κοσμάκη. Το ίδιο λάθος κάναμε και τον περασμένο Δεκέμβριο όταν δεν ψηφίσαμε το βοήθημα για τους συνταξιούχους και δεν μπορούσαμε μετά να πάμε στις εκλογικές περιφέρειες» δηλώνει στο Documento βουλευτής που εκλέγεται στον νομό Αττικής. Σύμφωνα με τον συνομιλητή μας, που παρεμπιπτόντως ανήκει σε εκείνους που στηρίζουν τον Μητσοτάκη, η ΝΔ πρέπει να μην ψηφίσει τα μέτρα αλλά να υπερψηφίσει τα περίφημα αντίμετρα που αφορούν τους απλούς και αδύναμους πολίτες. «Να τους αλλάξουμε τον αδόξαστο για τα αρνητικά μέτρα που φέρνουν, αλλά να ψηφίσουμε τα αντίμετρα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Τον ίδιο προβληματισμό έχουν και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, ανεξάρτητα σε ποια εσωκομματική φυλή ανήκουν. Ακόμη και στελέχη της φυλής Μητσοτάκη μιλούν για «κολοσσιαίο λάθος». «Από 1 Ιουλίου μειώνεται ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και από 24% πάει στο 13%. Δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό δεν μπορώ να το ψηφίσω αυτό, εγώ που εκλέγομαι σε καθαρά αγροτική περιοχή» έλεγε σε παρέα δημοσιογράφων στο εντευκτήριο της βουλής «γαλάζιος» βουλευτής που εκλέγεται σε μεγάλο νομό της Θεσσαλίας. Και πράγματι έχουν βάση η αγωνία και ο προβληματισμός πολλών βουλευτών που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές. Διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες έχει να κάνει με το υψηλό κόστος παραγωγής. Η αγορά αγροεφοδίων (λιπάσματα, σπόροι, φυτοφάρμακα και άλλα) είναι πολλές φορές απαγορευτική για τους Ελληνες παραγωγούς λόγω υψηλού ΦΠΑ.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει τυφλή αντιπολίτευση και να γυρίζει την πλάτη στα λαϊκά στρώματα» λέει στο Documento πρώην υπουργός της ΝΔ, που τοποθετεί τον εαυτό του στον χώρο της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς. «Εμείς όχι μόνο δεν μπορούμε να πείσουμε να επιστρέψουν 1.000.000 ψηφοφόροι μας που έφυγαν από τη ΝΔ από το 2009 μέχρι σήμερα, αλλά αντιθέτως κάνουμε ό,τι μπορούμε να διώξουμε κι άλλους» τονίζει στην εφημερίδα μας άλλος βουλευτής, ο οποίος ουδόλως συμμερίζεται την αισιοδοξία της ηγεσίας της ΝΔ για πρόωρες εκλογές και για αυτοδυναμία.

«Οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι και οι επικοινωνιολόγοι που έχει μαζέψει δίπλα του ο Μητσοτάκης μάς πήραν στον λαιμό τους» φέρεται να είπε κορυφαίος βουλευτής της ΝΔ σε συζήτηση που είχε με κομματικά στελέχη, στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου των Παντελή Σκλιά και Σπύρου Ροκανά στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

«Επρεπε να πάμε στη Βουλή, να μην ψηφίσουμε το νέο μνημόνιο, να καταγγείλουμε τη συμφωνία που έφερε ο Τσίπρας, αλλά να ψηφίσουμε τα θετικά μέτρα» πρόσθεσε. Τέλος, ήταν ιδιαίτερα οργισμένος με τους συμβούλους του Μητσοτάκη οι οποίοι, κατά τον ίδιο, παγίδεψαν το κόμμα και τα στελέχη με τη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης» και τις πρόωρες εκλογές που… κάθε βδομάδα δήθεν θα κάνει ο Τσίπρας. «Πέρασαν δύο χρόνια, θα φτάσουμε στις εκλογές του 2019, μπορεί να χάσουμε τις εκλογές κι αυτοί οι απίθανοι τύποι θα μιλάνε ακόμη για αριστερή παρένθεση, με τον κίνδυνο να γίνει στο τέλος ο Μητσοτάκης παρένθεση στην προεδρία της ΝΔ» υποστήριξε.

O Κυριάκος, το ΔΝΤ και οι δεσμεύσεις

Πολλές και αξιοπερίεργες εισηγήσεις δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με τη φημολογούμενη απαίτηση του ΔΝΤ να δεσμευτεί η ΝΔ ότι δεν θα ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κ. Μητσοτάκης φλερτάρει με την ιδέα να βγει και να δηλώσει πως η συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση δεν δεσμεύει τον ίδιο και το κόμμα του εφόσον κερδίσουν τις επόμενες εκλογές. Δηλαδή ουσιαστικά σκέφτεται να πει ότι οι διεθνείς συμφωνίες δεν δεσμεύουν τη χώρα κι ότι δεν αναγνωρίζει τη συνέχεια του κράτους. Διότι περί αυτού θα πρόκειται, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter