Όχι σε πρακτικές χούντας

Όχι σε πρακτικές χούντας

Ο διαρκής αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη που συνεχίζεται αδιάλειπτα από τον Ιούλιο του 2019, έχει σκοπό να θέσει στον γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα με στόχο να τρομοκρατήσει τους πολίτες ενόψει της κρίσης που όλοι βλέπουν ότι έρχεται πιο άγρια από ποτέ.

Με άλλοθι την πανδημία του κορονοϊού εγκαθιστά ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας, του οποίου την πρόβα είδαμε την ημέρα της έκδοσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή και στις επετείους του πολυτεχνείου και της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Με την ίδια χουντικής έμπνευσης τακτική, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων για πέντε ολόκληρες ημέρες με σκοπό να τρομοκρατήσει την πανεπιστημιακή κοινότητα που είναι κάθετα αντίθετη στο αντιδραστικό νομοσχέδιο που θέλει να περάσει από τη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Νομοσχέδιο που ούτε η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν τόλμησε να φέρει στη Βουλή το μακρινό 1990.

Οι «σοφοί» υπουργοί του Κυριάκου πανικοβλημένοι από τα αποτελέσματα της άφρονος πολιτικής τους τρέχουν για να προλάβουν, χρησιμοποιώντας χουντικής έμπνευσης μέτρα πρωτοστατούντος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Καθώς αντί να δώσουν χρήματα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού στην Παιδεία και την Υγεία, να ενισχύσουν εργαζόμενους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που στενάζουν από μια κρίση σκληρότερη από τη μνημονιακή, κάνουν τα χατίρια μεγαλοεπιχειρηματιών, κλινικαρχών και κολεγιαρχών.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την πτώση της δικτατορίας. Η Ελλάδα έζησε μια περίοδο δημοκρατίας, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της. Κανείς πολίτης δεν θα ανεχθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επαναφέρει τη χώρα σε καθεστώς περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Και ακριβώς αυτή τη βούληση θα τη βρίσκει μπροστά του καθημερινά ο ανέμελος Κυριάκος, όπως τη βρήκαν όλοι οι επίδοξοι καταπατητές των δημοκρατικών δικαιωμάτων. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter