Ουάσιγκτον: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύονται εκ νέου σε μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» από Δευτέρα

Ουάσιγκτον: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύονται εκ νέου σε μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» από Δευτέρα

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκαν εκ νέου να τηρήσουν από αύριο Δευτέρα μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, γνωστοποίησαν σε μια κοινή ανακοίνωση με τις ΗΠΑ, έπειτα από διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Στίβεν Μπίγκαν συναντήθηκε χθες με τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. Μία ημέρα πριν, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε υποδεχθεί τους ομολόγους του από το Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ και στη συνέχει από την Αρμενία Ζόχραμπ Μνατσακανιάν, χωρίς ωστόσο να συναντηθούν και οι τρεις μαζί.

«Η εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους θα τεθεί σε ισχύ στις 08.00 το πρωί (06.00 ώρα Ελλάδας) την 26η Οκτωβρίου», συμπληρώνεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο χώρες δεσμεύονται σε μια εκεχειρία. Η κοινή δήλωση υπογραμμίζει ότι οι δύο υπουργοί «επαναβεβαιώνουν τη δέσμευση των χωρών τους να εφαρμόσουν και να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους που συμφωνήθηκε στη Μόσχα τη 10η Οκτωβρίου και επιβεβαιώθηκε σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Παρίσι τη 17η Οκτωβρίου».

Όμως, η εκεχειρία δεν είχε τηρηθεί έως σήμερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter